У Тернополі затримали здирника

Поділитися

Протягом двох років 18-річний житель Коропця Монастириського району  оббирав учнів місцевого училища, вимагаючи у них щомісячну «платню» за так званий «дах».

 Як розповів перший заступник начальника Монастириського райвідділу внутрішніх справ УМВС України в Тернопільській області Андрій Гожій, за юнаком давно росли «золоті верби». Хлопець доволі рано ступив на протиправну стежку. Зумів двічі побувати на лаві підсудних. Щоправда, тоді за пограбування та крадіжку правопорушник відбувся умовними покараннями. Але щось змінювати у своєму житті, видно,  не прагнув. Навпаки, ще не відбувши одного терміну покарання, взявся за протиправне.

 

«Невдовзі хлопець знову постане перед Фемідою. Розпочате щодо нього кримінальне провадження за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання) слідчі Монастириського райвідділу внутрішніх справ передали  до суду», – зазначив Андрій Гожій.

 

Як з’ясувалося під час досудового слідства, потерпіли від вимагача дев’ятеро осіб, з яких троє неповнолітні. Всі учні місцевого училища. Залякуючи та погрожуючи фізичною розправою, зловмисник майже два роки відбирав у них кошти. Запевняв своїх жертв, якщо вони будуть платити гроші, то ніхто їх не битиме, чіпатиме. Мовляв, зможуть нормально жити. Такі методи певний час дозволяли молодику забирати то п’ять, то десять гривень, відтак «тарифи» зростали. Молодик наказував жертвам віддавати все більші суми з їхніх стипендій. А гроші витрачав на випивку та різноманітні розваги. Сприяло безкарній діяльності те, що ніхто з потерпілих не звертався до міліціонерів.

 

Зупинити зловмисника допомогли працівники районної міліції.  На вирок суду юнак буде очікувати під домашнім арештом. За скоєне йому загрожує  позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Громадяни, будьте обережні – розпочався грибний сезон!

Біля Riverpool відбулася бійка між іноземцями та тернополянами (відео)