За продаж алкоголю неповнолітнім тернополянам анульовано ліцензії

Поділитися

 

За перше півріччя 2013 року працівниками головного управління Міндоходів виявлено 74 правопорушення вимог чинного законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

З них, зокрема, 27 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімально оптово-відпускні  і роздрібні ціни на такі напої; 16 – торгівлі цигарками за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін; 16 фактів роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном без наявності ліцензії; 6 фактів зберігання алкогольних напоїв у місці зберігання не внесеному до Єдиного реєстру; 5 фактів реалізації/зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів  без марок акцизного податку встановленого зразка; 3 факти реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років та 1 факт торгівлі алкоголем через касовий апарат не внесений до ліцензії.

На підставі матеріалів перевірок проведених працівниками управління прийнято 80 рішень про застосування фінансових санкцій. Загальна сума застосованих фінансових санкцій до суб’єктів господарювання  складає 316,4  тис. грн.

Анульовано 146 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 115 – тютюновими виробами, в тому числі за порушення Закону України в частині продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів  особам, які не досягли 18 років – 14 ліцензій.

 

Інформаційно-комунікаційний відділ

Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Зарваниця чекає на прочан 13-14 липня

На Тернопільщині – 21 мільйонер