Найкращі вакансії для жінок

Поділитися

 

Переважна більшість вакансій, що опубліковані на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна, актуальна як для чоловіків, так і для жінок, але, тим не менше, в ролі спеціалістів із персоналу, секретарів, бухгалтерів, менеджерів із туризму, фітнес-тренерів роботодавець хотів би бачити саме представниць прекрасної статі. Дослідницький центр Міжнародного кадрового порталу hh.ua зробив добірку найспокусливіших вакансій для жінок за останній місяць спеціально для жіночого онлайн-журналу IVONAbigmir)net.

Давно минули ті часи, коли долею жінки були тільки домашні обов’язки. Сьогодні жінка має волю вибирати, що їй до душі: робити кар’єру, займатись веденням хатнього господарства чи поєднувати обидва заняття. До речі, з останнім більшість українських жінок дають собі раду просто блискуче. Дійсно, більшість офісних професій уже багато років не мають поділу на жіночі й чоловічі. Принаймні формально. Завдяки розвитку гендерного законодавства, роботодавці дуже рідко вказують бажану стать кандидата як обов’язкову, вирішальну вимогу. Переважна кількість вакансій актуальна як для чоловіків, так і для жінок, хоча на ринку праці все ж таки простежується умовний поділ на «чоловічу» та «жіночу» роботу. За даними дослідження Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, традиційно жіночими за кількістю резюме можна назвати такі сфери, як управління персоналом, маркетинг, бухгалтерію, індустрію спорту та краси. Очікування, стереотипи, а інколи об’єктивні умови праці призвели до того, що на деякі вакансії роботодавці більш охоче беруть саме жінок.

Міжнародна консалтингова компанія шукає HR-директора українського філіалу з досвідом роботи не менше 3-х років на аналогічній посаді в торговій компанії. При цьому кандидатом повинна бути жінка з вищою освітою, старша 30-ти років; від неї вимагається володіння знаннями законодавства і кадрового документообігу. До обов’язків входитиме безпосередня робота з персоналом, укладання внутрішніх регламентуючих документів і впровадження корпоративної культури. Роботодавець обіцяє заробітну платню від 60000 грн., цікаві завдання і стабільну роботу у великій компанії.

Жінка з вищою освітою, у віці 28-40 років потрібна у торгову компанію на посаду директора підприємства з продажів металопрокату. Запропонована заробітна платня складає 25000 грн. плюс премії за результатами роботи. У резюме пошукачі повинні в обов’язковому порядку вказати бажаний рівень доходу й причини звільнення з останніх 2-3 компаній, а також прикріпити до резюме фотографію. Крім цього, кандидатка повинна мати досвід успішних продажів від 5 років і досвід управління персоналом у сфері гуртової торгівлі. Сама ж робота передбачає організацію ефективного збуту й досягнення прибутковості підприємства.

Туристична агенція запрошує на роботу жінку від 27 до 45 років із вищою освітою і досвідом роботи 1-3 роки в цій сфері на посаду менеджера з туризму. Основними вимогами є високий рівень самоорганізації, відмінне знання ПК і вміння ефективно працювати в команді. Особливо важливим є досвід роботи з такими туристичними напрямками: Україна, країни Європи, Туреччина, Єгипет, ОАЕ, Індонезія, Таїланд, Мальдіви, Сейшели та інші. Перевагою стане наявність власної бази клієнтів. Заробітна платня буде складати від 2000 до 8000 грн. залежно від результатів співбесіди. У свою чергу, роботодавець пропонує офіційне оформлення і можливість позмінного графіку роботи.

Великій виробничій компанії терміново потрібен психолог, який спеціалізується на профорієнтації. Роботодавець готовий розглядати резюме від жінок із профільною вищою освітою і досвідом роботи психологом, менеджером із персоналу або бізнес-тренером. До обов’язків спеціаліста будуть входити первинні телефонні консультації, проведення інформаційних бесід, особистих консультацій та інформаційних групових семінарів. Також очікується, що психолог буде брати участь у працевлаштуванні співробітників з допомогою внутрішньої ротації, центрів зайнятості, кадрових агентств. Роботу пропонують у місті Докучаєвськ, Донецької області (проїзд із обласного центра оплачується).

Компанія, що спеціалізується на ринку комплектуючих для виробництва меблів, шукає жінку 30-45 років із вищою економічною освітою на посаду головного бухгалтера із зарплатою від 8000 грн. Крім високого рівня професійності й досвіду роботи від 5 років на аналогічній посаді, головні вимоги до кандидатки — знання ЗЕД (імпорт, експорт) і 1С: Підприємство 8.2. До обов’язків майбутньої співробітниці буде входити повне ведення бухгалтерського і податкового обліку відповідно до вимог законодавства, податкове планування і управління грошовими потоками, кредитування.

У компанію, яка займається проведенням корпоративів і шоу-програм для дітей, потрібна адміністратор. Перевагу матиме кандидатка, яка володіє грамотною чіткою вимовою, вміє вести переговори, виявляє активну життєву позицію. Після успішного інтерв’ю спеціалісту запропонують постійне працевлаштування, безкоштовне сертифіковане навчання, щотижневу виплату заробітної платні, перспективи кар’єрного зростання. Очікувана зарплата — від 4000 грн. плюс бонуси за залучення клієнтів.

Жінка у гарній фізичній формі й з хорошими зовнішніми даними може спробувати себе в ролі тренера в фітнес-клубі. Роботодавець обіцяє заробітну платню від 3000 до 8000 грн. залежно від кваліфікації претендентки. Досвід роботи не обов’язковий, але кандидатки з вищою фізкультурною або хореографічною освітою матимуть більше шансів, щоб отримати цю посаду. До обов’язків тренера буде входити проведення групових жіночих занять із фітнесу, ведення існуючих клієнтів і залучення нових. Професійне, сертифіковане навчання тренерській роботі разом із гнучким графіком є додатковими перевагами цієї вакансії.

Інформація отримана з бази даних вакансій Міжнародного кадрового порталу hh.ua в Україні в червні 2013 року.

Громадський тиск впливає й на тернопільських міліціонерів

У дохід держави стягнено 72 тисячі 856 гривень