Прокуратура поновлює права громадян на вільний доступ до водних об’єктів

Поділитися

Органами прокуратури області проводяться перевірки додержання органами влади, місцевого самоврядування та державного контролю вимог земельного та водного законодавства щодо забезпечення вільного та безоплатного доступу громадян до водних об’єктів

Зокрема, перевіркою, проведеною прокуратурою Тернопільського району встановлено, що Івачеводолішнівською сільською радою на підставі рішення сесії суб’єкту господарювання надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування бази відпочинку.
Землекористувачем по периметру зазначеної ділянки встановлено стовпці для влаштування огорожі та шлагбаум на в’їзді, внаслідок чого перекрито вільний доступ до Івачеводолішнівського ставу, на якому влітку масово відпочивають громадяни.
При цьому, для забезпечення вільного та безоплатного доступу громадян до водойми відповідальними особами сільської ради жодних заходів не вжито.
З метою усунення виявлених порушень законодавства та притягнення до відповідальності посадових осіб, з вини яких вони допущені, прокуратурою району голові сільської ради внесено подання.
На аналогічні порушення законодавства також відредаговано прокуратурою Кременецького району.
Перевіркою з’ясовано, що господарюючі суб’єкти на підставі договорів оренди, укладених з райдержадміністрацією, заборонили любительське рибальство усім без винятку громадянам та не забезпечили місць для безоплатного загального водокористування.
Прокуратурою району голові райдержадміністрації внесено подання з вимогою в найкоротші строки усунути вищезазначені порушення та притягнути до відповідальності винних посадових осіб.
З метою поновлення законних прав громадян на вільний та безоплатний доступ до водних об’єктів, прокурорські перевірки на вказаному напрямі тривають.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Мер Збаража таки коропціонер: апеляційний суд підтвердив, що Бочаров вчинив корупційне правопорушення

У Тернопіль приїхав цирк “Аншлаг”