Прокуратура Тернопільщини принципово реагує на порушення прав дітей

Поділитися

Здійснюючи нагляд за додержанням законодавства органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та державного контролю щодо захисту законних прав неповнолітніх, особливо пільгових категорій, прокурорами вживаються заходи реагування з метою реального поновлення прав дітей, у тому числі у сфері оздоровлення та відпочинку

Зокрема, проведеною прокуратурою Підгаєцького району перевіркою щодо забезпечення важкохворих дітей кваліфікованою медичною допомогою та санаторно-курортним лікуванням, встановлено, що трьом важкохворим дітям-інвалідам та дітям з вадами розвитку, які проживають на території району, відповідно до індивідуальних програм реабілітації рекомендовано щорічне санаторно-курортне лікування. Проте, ніхто з цих дітей у поточному році на санаторно-курортне лікування не направлявся, незважаючи на наявність путівок у санаторії із показаннями для лікування їх захворювання.
На зазначені порушення прав важкохворих дітей відредаговано прокуратурою району. За наслідками вжитих прокурором заходів права важкохворих дітей поновлено та за допущені порушення винну посадову особу притягнуто до відповідальності.
Загалом, за наслідками прокурорських перевірок додержання органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та державного контролю вимог законодавства у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, у тому числі дітей-інвалідів, внесено 42 документи реагування. За результатами розгляду 24 з них, до відповідальності притягнуто 24 посадові особи та ініційовано поновлення прав майже 500 дітей.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Військовий корабель налякав людей на пляжі

У Кременці відбувся День Конкуренції