Прокуратура заборонила меру Тернополя будувати бар і гідроелектростанцію в парку “Топільче”

Поділитися

Нардеп Михайло Головко неофіційно нібито має стосунок до цієї афери

Органами прокуратури області вживаються заходи реагування щодо захисту інтересів держави та територіальних громад у сфері земельних правовідносин, у тому числі щодо законності винесення органами виконавчої влади та місцевого самоврядування рішень про надання земельних ділянок у власність та користування

Зокрема, прокурорською перевіркою встановлено, що рішенням сесії Тернопільської міської ради суб’єкту підприємницької діяльності надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0868 га в оренду терміном на 5 років для будівництва та обслуговування міні-ГЕС поблизу шлюзів Тернопільського ставу.
Перевірка засвідчила, що вказане рішення міської ради суперечить вимогам чинного законодавства та завдає шкоди інтересам територіальної громади міста Тернополя, оскільки вищезазначена земельна ділянка розташована на території гідропарку «Топільче» міста Тернополя та відноситься до земель рекреаційного призначення.
Положенням земельного законодавства чітко визначено, що будівництво гідроелектростанції може здійснюватись на землях енергетики, а не на земельних ділянках рекреаційного призначення.
З врахуванням наведеного, прокуратурою міста Тернополя до суду пред’явлено позов про визнання незаконним та скасування рішення сесії Тернопільської міської ради, яким суб’єкту господарювання передано в оренду земельну ділянку на території гідропарку для будівництва міні-ГЕС.

Вартість зазначеної земельної ділянки становить майже 150 тисяч гривень, повідомили “ПРО ВСЕ” у прес-службі прокуратури Тернопільської області

Відкритий лист виборців депутату Верховної ради України від м.Тернополя Кайді О.П. та тернопільському міському голові Надалу С.В.

Де мер Тернополя?