Скандал! Голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян запропонував у центрі Ланівців випасати корів (аудіо)

Поділитися

Неймовірні речі кояться у Ланівцях. Такого правового нігілізму давненько вже не відбувалось в Тернопільській області. Але про все за порядком.

Вчора до редакції тернопільської інтернет-газети “ПРО ВСЕ” зателефонувала Аріадна Олексіївна Петрук, керівник приватної торгово-виробничої фірми “Флоріада”, що працює на Лановеччині. Жінка відверто розповіла про паскудні речі, які тривають у райцентрі. Уже 13 років вона очолює свою фірму. але не може нормально працювати.

-Наша фірма заснована на паях колишніх колгоспників,- розпочала розповідь пані Аріадна. Люди здали мені паї на пів мільйона аби я могла працювати і люди нормально трудитися до пенсії. Всім відомо, як важко нині влаштуватися на офіційну роботу. З 2004 року суджуся за право власності на нерухоме майно, яке виділили мені в рахунок майнового паю. Одним із таких об’єктів є кукурудзяна сушарка зі складом, яка стала каменем розбрату між рейдерами, які захотіли забрати в мене цю будівлю і моїми працівниками. Як наслідок, нам доводиться вже вшосте розблоковувати двері. Кожного разу викликаю кран. І це замість того, щоб займатися роботою. Сьогодні нам поставили 10-ти тонний блок і закрили людину на складі. Куди має йти худоба на ніч? Бомжувати? 10 працівників, які завтра вийдуть на роботу, сядуть на нього і будуть думати що робити, куди йти. Можливо, ми оголосимо голодування. Як боротися з бандитизмом? Приїжджає до нас хто-зна хто і вимагає перестати працювати. Як захистити себе – я не знаю! В яку інстанцію йти? В міліцію пишу – вона відписує, що рейдерського захоплення не має. У прокуратуру йду – вимагають надати судове рішення. А суд вирішував справу на право власності на кукурудзяну сушарку аж СІМ років!!! Аж в Запоріжжя її були продали. Сьогодні воно належить колективу, який я очолюю, але нам перешкоджають у роботі щодня. Кажуть продати худобу, закрити справу. 16 липня цього року були отруїли три корови аміачною водою – три тисячі доларів коту під хвіст. Працівників фірми залякують, кажуть кидати роботу. Всі методи тиску – законні і не законні використовують. Звертаюся до державного реєстратора провести судове рішення, згідно якого будівля не належить Комракову (підставна особа, яку задіяли у схемі аж із Запоріжжя – авт.). Держреєстратор дає відповідь, що в нього вона не числиться і я не можу провести судове рішення.  А рейдери заявляють, що представляють інтереси Комракова. Виникає питання: чому прокурор не спитає на основі якого доручення вони захищають інтереси “видуманої людини”. Не має до кого звернутися за допомогою. Жодної установи в державі!

-Наскільки нам відомо, всі Лангівці про це говорять, що за цією рейдерською схемою стоїть місцевий аграрій? Кажуть, у нього не має остаточних документів, як і у Вас, але правоохоронці якимось дивним чином захищають їхні інтереси, як ви кажете – рейдерів…

– Так, правоохоронці вчора блокували роботу трактора, машини. Мені довелось телефонувати до народного депутата України. Піднімаю всі Ланівці на ноги. бо міліція займається не тим, чим треба. Мені кажуть припиніть роботу! Як то припини, якщо ми працюємо законно?! Статут завірений, усі податки сплачені, претензій від перевіряючих органів не має, а міліція приїжджає і каже зупиніть роботу, бо так хоче Вася Гарач. Напевно, “Західагроінвест” заплатив. Можливо, це робота й Чайківського. Останній мені винен 200 тисяч і мене попросили виселитися зі свинокомплекса, бо йому необхідна просторова ізоляція. А працювати нормально мені не дають. 6 разів вони блокували двері! Я маю все зафіксовано на фото. Але найгірше, що не маю куди зателефонувати, щоб знайти захист. Зараз звертаюсь до преси, щоб підняти громадськість! Мені люди довірили пів мільйона, працюю на госпрозрахунку, ні копійки не беру в держави, а мені не дають працювати, бо я комусь заважаю!

-Чи звертались ви до голови райдержадміністрації, голови Тернопільської ОДА Хоптяна?

– Від Хоптяна почула, що мені замість приміщення на свинокомплексі виділили нове приміщення. В центрі міста! І перевести туди худобу не має можливості, бо там не має де її пасти!

– Голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян запропонував Вам в центрі Ланівців випасати корів?

– Так. Або ще втопити ті корови, або продати. Інакше мені люди голову побють. Воно ж в центрі густонаселеного мікрорайону.”Чорнобильське селище”, там не бідні люди живуть. А тут біля кукурудзяної сушарки в мене 60 гектарів поля, є де пасти худобу, є де заготовляти сіно.

Сьогодні у Тернополі, після обіду, відбудеться прес-конференція де будуть оприлюднені усі подробиці скандальної ситуації. Детальніше про місце і час проведення заходу буде поінформовано журналістів.

Спілкувався Борис Машлянка

У ці хвилини в Ланівцях рейдери погрожують знищити пів сотні корів (аудіо)

У ці хвилини в Ланівцях рейдери погрожують знищити пів сотні корів (аудіо)

Як у Ланівцях знищують бізнес: підсипають землю, блокують двері, отруюють худобу (фоторепортаж)