Світовий конгрес українських молодіжних організацій підтримує євроінтеграцію та закликає звільнити Юлію Тимошенко

Поділитися

Сьогодні у Тернополі завершується І Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО), що тривав з 18 по 27 серпня. Головною метою І Світового конгресу є схвалення статуту та вибір керівних органів СКУМО, прийняття резолюції конгресу.

Головою Світового конгресу українських молодіжних організацій обрано Мирослава Гочака (Сербія), обрано й інше керівництво СКУМО.

Також прийнято перший статут СКУМО та 4 резолюції, які стосуються підтримки європейської інтеграції України та звільнення Юлії Тимошенко,  відзначення 80-ї річниці Голодомору, засудження політичних спекуляцій навколо Волинської трагедії та економічного тиску Росії на Україну.

Резолюцією про підтримку європейської інтеграції України СКУМО виділяє важливий напрям своєї діяльності – це підтримка євроінтеграційного напряму, як єдино правильну стратегію зовнішньої політики. Також СКУМО висловила свою незгоду з приводу ситуації, що склалася в Україні щодо невиконання рішення Європейського суду з прав людини у справі Юлії Тимошенко.

Резолюцією щодо відзначення 80-ї річниці СКУМО звертається до громадських організацій української діаспори вимагати від парламентів країн їхнього проживання Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.

Резолюцією щодо Волинської трагедії засуджує дії 148 депутатів, які звернулися до Польського сейму з проханням визнати події на Волині 1943 року геноцидом польського народу.

Резолюція євроінтеграця

“Приватбанк” шука крутого журналіста-піарника

Працівник міліції вимагав та отримав 4 000 доларів США від керівника медичної установи