Тернопільські інспектори під час ревізії Чортківського обласного педагогічного училища ім. О. Барвінського виявили фінансові порушення, що призвели до втратна суму більше 180 тис. грн

Поділитися

Ревізія Чортківського обласного педагогічного училища ім. О. Барвінського, проведена фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області, виявила порушення фінансової дисципліни що призвели до втрат на суму більше 180 тис. грн.
Левова частка збитків, яких зазнало училище, а це більше 71 тис. грн, виникла внаслідок того, що навчальний заклад за рахунок коштів загального фонду кошторису, а не спеціального, здійснював оплату праці працівників, задіяних у наданні платних послуг.
Також було виявлено вже традиційне порушення фінансової дисципліни, яке виявляється практично на кожному об’єкті контролю, пов’язане з незаконним нарахуванням та виплатою заробітної плати. У даному випадку воно призвело до втрат (включно з зайвим нарахуванням єдиного соціального внеску) більше 45 тис. грн. Якщо конкретніше, то інспектори зафіксували неправомірне нарахування індексації та доплат, неправильне визначення стажу педагогічної роботи.
Також встановлено, що в ревізійному періоді, кошти, утримані із заробітної плати працівників по проведених перерахунках за минулі роки, в загальній сумі більше 7 тис. гривень не перераховано до бюджету.
Виявлено, що училищем не виставлено рахунки за спожиті комунальні послуги (електроенергія, водопостачання та водовідведення, теплопостачання) орендарям, якими відповідно, не відшкодовано вартість спожитих послуг на суму більше 21 тис. гривень.
Інспектори встановили порушення, пов’язане з завищенням вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт, що спричинило втрати майже 29 тис. грн.
За матеріалами ревізії складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.
Про результати ревізії проінформовано прокуратуру району.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

У дохід держави стягнено 72 тисячі 856 гривень

36-річну селянку з Порохови вкусила змія