Дільничний разом з лісником врятував чоловіка, який заблукав у лісі, збираючи гриби

Поділитися

Цілу ніч була невідомою доля жителя Глухівського району, який вранці пішов в ліс за грибами та заблукав. Близькі звернулись за допомогою до міліції і вже вранці дільничний інспектор та лісник знайшли чоловіка.

До Глухівського міськвідділу міліції звернулась жінка та розповіла, що її 67-річний чоловік вранці пішов за грибами та так з лісу і не повернувся. Телефон грибника не відповідав. Міліціонери негайно направились на пошуки зниклого. Час йшов, вже було темно, а чоловіка так і не знайшли. Ускладнювало ситуацію і те, що невідомо в якому напрямку він міг піти.

Дільничний інспектор міліції, який обслуговував цю ділянку, добре знав всі тропи. Тому вже вранці, долучивши ще і добровольців, знов вийшов на пошуки. «Близькі зниклого сказали, що в нього з собою був мобільний, – розповідає дільничний інспектор міліції Глухівського міськвідділу Микола Багута. – Тому я постійно намагався вийти з ним на зв’язок. І одного разу мені вдалось. Я попрохав чоловіка назвати орієнтири, щоб ми могли його відшукати. Він сказав номер стовпця, біля якого знаходився». Відразу цю інформацію міліціонер передав ліснику і вже разом з ним поїхали рятувати чоловіка.

Коли грибник побачив людей, він від радощів розплакався. «Я ніч не спав, блукав, намагався сам вийти. Думав, що вже кінець мені прийшов…». Сьогодні чоловік вже дома. Він і його родина дуже вдячні міліціонеру. Сам же дільничний свої дії за подвиг не вважає, адже, каже, – це його обов’язок.

СЗГ УМВС України

в Сумській області

Завідуюча дитсадком за прийняття дітей до дошкільного закладу вимагала 500 доларів

На території України очікується потепління