Google представив оновлений алгоритм пошуку

Поділитися

Компанія Google представила оновлення свого алгоритму обробки пошукових запитів користувачів.

Новий алгоритм під назвою “Колібрі” (Hummingbird. – Ред.) – це перше суттєве оновлення пошукової системи за минулі три роки.

Він уже працює протягом місяця і охоплює приблизно 90% користувачів Google.

Під час презентації у четвер представники компанії були небагатослівними, сказавши лишень, що “Колібрі” особливо добре порається із довгими та складними запитами.

У Google підкреслили, що оновлення є важливими на тлі очікувань користувачів щодо природнішої і розмовної взаємодії з пошуковою системою – наприклад, використовуючи свої голоси для запитів через мобільні телефони, Клацнути смарт-годинники та інші пристрої.

Під час одного з прикладів, наведених під час презентації, представник компанії продемонструвала голосовий пошук на своєму мобільному телефоні, попросивши показати фото Ейфелової вежі.

По тому, як зображення з’явилися на екрані, вона запитала про висоту споруди. Google відповів правильно, після чого вона попросила показати фото спорудження вежі – і миттю з’явилася низка зображень

У той час, як попередня версія алгоритму орієнтувалася більше на індексацію сайтів, “Колібрі” намагається “розумно” аналізувати запити, цілком їх розуміючи.

Попри це, один експерт із пошукових машин попередив, що наразі занадто рано оцінювати вплив “Колібрі”.

“Я сприйняв це радше як вечірку з нагоди презентації, ніж привід думати “вау”, – сказав Денні Салліван, засновник Search Engine Land.

Новину про оновлення оголосили на закритому заході для преси у гаражі в Кремнієвій долині, де засновники Сергій Брін і Ларрі Пейдж працювали над запуском пошукової системи, якій у п’ятницю, 27 вересня, виповнюється 15 років.

www.bbc.co.uk

Тернопільська “Нива” знову втратила 2 очки вдома

Міліція шукає досвідченого телефонного шахрая