Міліція шукає досвідченого телефонного шахрая

Поділитися

До чергової частини Білоцерківського міліції зателефонувала жінка і повідомила про те, що вона перерахувала сім тисяч гривень невідомому, «щоб врятувати свого сина від тюрми».

Працівники Білоцерківської міліції, протягом року, через засоби масової інформації періодично надавали роз’яснювальну інформацію щодо такого виду шахрайства, як телефонний. Правоохоронці повідомляли, що невідомі телефонують своїм потенційним жертвам (частіше в нічний час), спільно, що їх рідні знаходяться в міліції за скоєння правопорушення, а щоб їх відпустили, необхідно перерахувати або передати особисто велику суму грошей. Жертву шахраї тримають на контролі – дзвонять щохвилини і наполягають, щоб терміново передали гроші.

Аналогічна шахрайська схема спрацювала і цього разу. Днями, до 55-річної жительки міста Біла Церква зателефонував невідомий, який назвався працівником міліції, повідомив, що її син знаходиться в Києві в міліції. На запитання жінки «чому», незнайомець повідомив, що з вини її сина сталася дорожньо-транспортна аварія і постраждали люди. Зараз, щоб налагодити з ними конфлікт, необхідно перерахувати 7000 гривень на рахунок потерпілого (і назвав рахунок та ім’я).

Жінка поспіхом зібрала гроші і побігла до найближчого терміналу. Коли гроші були перераховані, тільки тоді жінка, схаменулася і зателефонувала синові. «Так, я зараз в Києві і у мене все добре. Через годину повертаюся додому» – заспокоїв син схвильовану мати.

Через годину жінка телефонувала працівникам міліції і просила знайти негідника, якого перерахувала всі свої заощадження.

Таких дзвінків у громадян було чимало – інформованість людей про такий вид шахрайства дала свої результати. До чергової частини Білоцерківського міськвідділу надійшло ще кілька повідомлень від мешканців міста Біла Церква, про те, що їм телефонували невідомі, але вони не піддалися на аферу і відразу ж звернулися в міліцію (читали в газетах інформацію і дивилися по телебаченню звернення керівництва міліції, де громадянам пояснювали, як вести себе в таких ситуаціях).

Чергова частина міліції Білоцерківського цілодобово приймає заяви громадян. Зателефонувавши, Ви неодмінно отримаєте кваліфіковану пораду, як діяти в тій чи іншій ситуації, а на місце події буде направлена оперативна група.

У випадку, коли Вам телефонують невідомі, не панікуйте і не впадайте у відчай і не поспішайте шукати і позичати гроші – негайно зателефонуйте в міліцію за телефоном 102 та повідомте про дзвінку. Ваше вчасне повідомлення про злочин і його осіб скоїли, дозволить правоохоронцям, по гарячих слідах затримати правопорушників, тим самим убезпечить інших громадян від злочинних посягань.

 

Тетяна Гадомська,

Білоцерківський міськвідділ міліції

 ГУМВС України в Київській області

Google представив оновлений алгоритм пошуку

Міліція розслідує гучне вбивство в Тернопільській області