Кримінальні забави у Тернополі

Поділитися

Такого примітивного кримінального “бізнесу” у Тернополі ще не було: 20-річний тернополянин та на сімнадцять років старший уродженець Хмельниччини влаштували грабіжницьке полювання на жительок Тернополя. Завдяки оперативній роботі співробітників міськвідділу внутрішніх справ, зловмисників вдалося затримати гарячими слідами.

Молодий тернополянин з малку жив у кримінальному середовищі. Хлопця виховував батько і двоє дядьків. Чоловіча компанія для юнака – не найгірше, та от гідного прикладу хлопець не бачив. Усі, хто мав вплив на нього, стояли по інший бік закону. Та й сам молодик вже встиг відзначитися – був судимий за незаконний обіг наркотиків.

Нещодавно у гості до дядька приїхав колишній співкамерник з Хмельниччини – любитель легкої наживи. На новому місці чоловік взявся за старе, а компанію йому склав племінник товариша.

На полювання грабіжницький дует вийшов серед білого дня. План пограбування був ретельно продуманий – молодший спільник мав роздивитися прикрасу на жертві й подати знак. Хмельничанин, аби не засвітитися, чинив напад зі спини, зривав ланцюжок і якнайшвидше втікав з місця злочину. Жертв обирали з числа молодих панянок, бо їх легше залякати і вони не чинять спротиву.

На вулиці Романа Купчинського, що в Тернополі увагу лиходіїв привернула 28-річна жінка. Хмельничанин, не поспішаючи, пішов за нею вслід, а його спільник на велосипеді, обганяючи жертву, прицінювався до золотого ланцюжка з підвіскою. Молодший зі зловмисників подав знак, що можна брати. Врапт тернополянку хтось схопив за шию, ривком обірвав прикрасу і кинувся навтьоки. Потерпіла одразу й не зрозуміла, що трапилося, бо не сподівалася такого розвитку подій. Коли ж збагнула, що стала жертвою грабіжників, кинулася телефонувати до правоохоронців.

Нападники теж часу не гаяли. Швидко обміняли у найближчому ломбарді награбоване, розділити гроші й натхненні успіхом справи стали шукати нову жертву. Того ж дня схожим чином пограбували ще одну жертву.

Як розповів перший заступник начальника міської міліції Казимир Попіль, щойно надійшло повідомлення про пограбування, правоохоронці оперативно взялися розшукувати підозрюваних. Затримати їх вдалося гарячими слідами. Сьогодні уродженець Хмельниччини арештований, а його спільника суд відпустив під домашній арешт. Дії підозрюваних кваліфіковані частиною другою статті 186 Кримінального кодексу.

До слова, під час досудового розслідування вдалося встановити причетність підозрюваних до ще трьох фактів пограбувань.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області

Українцям варто позбутися почуття залежності від держави і дбати про себе самим

У Москві завершилися вибори мера: почали з’являтися перші дані exit-poll.