Носій державних секретів Росії 1-ї категорії втік з країни

Поділитися

Фігурант скандальної антикорупційної перевірки колишній заступник голови Росреестра Сергій Сапельніков не став чекати виклику до слідчих і без дозволу спецслужб і керівництва відомства терміново залишив Росію, пише російське видання “Известия”.

Його місцезнаходження досі невідомо.

“Чиновник є носієм державних секретів 1-ї категорії, Росреестр і спецслужби не давали йому дозволу на виїзд. Сапельніков вже звільнений з роботи і позбавлений доступу до таємниць, а спецслужби і Слідчий комітет вирішують питання про оголошення його в міжнародний розшук ”, – зазначає видання.

“В аеропортах і на залізниці на Сапельнікова був виставлений ”сторожок“ (оперативний розшук з повідомленням поліції про спробу виїзду людини в інше місто або країну), тому він виїхав на машині спочатку в Білорусію, а звідти на Україну”, — розповіло газеті джерело, знайоме з ситуацією.

Як пише газета, джерело, близьке до відомства, припускає, що зараз екс-чиновник вже знаходиться в США і не збирається повертатися до Росії, тому що вважає, що його тут чекає кримінальне переслідування.

Нагадаємо, оперативники ФСБ і Рахункова палата виявили фінансові порушення  у Росреєстрі на суму 23,9 млрд рублів, у тому числі нецільове витрачання бюджетних коштів у сумі 2,5 млрд рублів. Одним з головних фігурантів цієї перевірки став на той час заступник голови Росреєстра Сергій Сапельніков.

У Тернополі водій іномарки збив 15-річну дівчину на переході

Вперше за останні роки доходи від послуг мобільного зв’язку в Україні знизились