Вперше за останні роки доходи від послуг мобільного зв’язку в Україні знизились

Поділитися

Доходи юридичних осіб та їхніх відокремлених підрозділів, які здійснювали діяльність у сфері телекомунікацій і поштового зв’язку від надання послуг зв’язку за січень-серпень 2013 року зросли порівняно з аналогічним періодом 2012 року на 459,3 млн. грн., і становили понад 34,8 млрд. грн., із них більше ніж 22,7 млрд. грн. – доходи, отримані від населення. Про це йдеться в інформаційних даних Держстатистики, передає УНН.

Збільшення доходів від надання послуг зв’язку відбулося переважно за рахунок зростання доходів послуг міського фіксованого телефонного зв’язку – на 583,8 млн. грн., з передачі даних і забезпечення доступу до мережі Internet – на 243,8 млн. грн., від послуг поштового зв’язку – на 71 млн. грн., від передачі та прийому теле- і радіопрограм, радіозв’язку – на 40,8 млн. грн.

Як і раніше найбільш вагомими на ринку послуг зв’язку залишаються послуги рухомого (мобільного) зв’язку – 60,1%, фіксованого телефонного зв’язку – 16,2%, а також з передачі даних і забезпечення доступу до мережі Internet – 10,6%.

Уперше за останні роки доходи від надання послуг рухомого (мобільного) зв’язку порівняно з аналогічним періодом за минулий рік не тільки не приросли, а й дещо скоротилися – на 0,2 млн. грн.

Також зменшилися й доходи, отримані від кур’єрської діяльності, надання послуг проводового мовлення і телеграфного зв’язку, на 18,8 млн. грн., 14,5 млн. грн. і 7,2 млн. грн. відповідно.

Зберігається тенденція щодо зменшення доходів, отриманих від послуг міжміської та міжнародної фіксованої телефонії, порівняно з січнем – серпнем 2012 року вони зменшилися на 484,3 млн. грн.

Носій державних секретів Росії 1-ї категорії втік з країни

Чим потішать тернопільські актори найменших глядачів