Прокуратурою вживаються заходи до усунення порушень при використанні земель в межах прибережної захисної смуги Тернопільського ставу

Поділитися

Перевіркою, проведеною Тернопільською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері встановлено порушення вимог земельного законодавства при наданні в користування земельних ділянок в межах прибережної захисної смуги Тернопільського ставу

З’ясовано, що одним із товариств передано господарюючому суб’єкту у користування земельну ділянку в межах прибережної смуги ставу. Надалі управлінням Тернопільської міської ради надано погодження на розміщення літнього майданчика для проведення торгівлі.

Проте, як встановлено перевіркою, товариство, яке розпорядилось землею та передало її в оренду іншому господарюючому суб’єкту таким правом не наділено.

Окрім цього, межі водоохоронної зони та прибережної захисної смуги ставу не встановлено, технічна документація із землеустрою щодо встановлення меж в натурі зазначеної земельної ділянки не розроблена.

У зв’язку з чим, правові підстави для видачі управлінням міської ради наказу про погодження розміщення об’єкта торгівлі відсутні.

Враховуючи, що Тернопільською міською радою подання прокурора про скасування відповідного наказу на розгляд сесії ради не винесено Тернопільською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері до Тернопільського окружного адміністративного суду скеровано позов про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вжити заходів до припинення незаконного використання земельної ділянки.

Загалом прокуратурою вже пред’явлено 3 позови щодо усунення порушень земельного законодавства при використанні землі в межах прибережної захисної смуги Тернопільського ставу.

Перевірки з цих питань тривають.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Новації у сплаті податку на нерухомість

Sinoptik: Погода в Тернополі та Тернопільській області на четвер, 12 вересня