Тернопільські фінінспектори виявили порушення у державному навчальному закладі «Буданівський професійний ліцей» на суму майже 115 тис. гривень

Поділитися

Ревізія, проведена фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області, виявила порушення фінансової дисципліни що призвели до втрат на суму майже 115 тис. гривень.
Значна частка збитків, яких зазнало училище, виникла внаслідок того, що після проходження учнями виробничої практики навчальному закладу відповідно до умов договорів не перераховувалися кошти від суб’єктів підприємницької діяльності. Дане порушення призвело до втрат на суму більше 71 тис. гривень.
Інспекторами також виявлено, що навчальним закладом при наданні працівникам одноразової матеріальної допомоги проводилося нарахування страхових внесків до Пенсійного фонду. Внаслідок вищевказаного порушення ліцею завдано матеріальної шкоди на суму майже 16 тис. гривень.
Також виявлено, що навчальним закладом за рахунок коштів загального фонду було покрито видатки сторонніх юридичних осіб на оплату комунальних послуг (теплопостачання, електроенергія, водопостачання та водовідведення). Дане порушення призвело до втрат на суму майже 14 тис. гривень.
Ревізією також виявлено, що кошти утримані із заробітної плати працівників по проведених перерахунках за минулі роки не перераховано до бюджету чим завдано йому збитків на суму більше 4 тис. гривень.
Інспекторами також було встановлено оплату праці сумісникам за невідпрацьований час та нестачу товарно-матеріальних цінностей на загальну суму майже 10 тис. гривень.
За матеріалами ревізії на 6 посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення, ініційовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, керівнику об’єкта направлено обов’язкові вимоги щодо забезпечення повного усунення виявлених порушень.
Про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

На Тернопіль насуваються грози!!!

Козаки Поділля завітають до Тернополя