Тернопільські фінінспектори виявили порушення в Крижівській сільській раді

Поділитися

Фахівці територіального підрозділу Держфінінспекції в Тернопільській області – Кременецької міжрайонної держфінінспекції – виявили порушень, що призвели до втрат на суму більше 115 тис. гривень під час ревізії Крижівської сільської ради.
Значна частка збитків виникла внаслідок того що сільською радою не забезпечено належний контроль за додержанням земельного законодавства, охороною та використанням земель. Мова йде про те, що суб’єктами господарювання використовувалися земельні ділянки без укладання договорів оренди. Внаслідок вище вказаного порушення, сільським бюджетом недоотримано коштів на суму майже 81 тис. гривень.
Також проведеним в ході ревізії аналізом утворення вільних залишків встановлено, що частина вільних коштів утворилась за рахунок зайво отриманої додаткової дотації з районного бюджету на суму 26 тис. гривень.
Інспектори також виявили порушення, пов’язане з завищенням вартості виконаних будівельно-ремонтних робіт, що спричинило втрати на суму більше 9 тис. гривень.
За матеріалами ревізії на ряд посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, керівнику об’єкта направлено обов’язкові вимоги щодо забезпечення повного усунення виявлених порушень.
Про результати ревізії проінформовано прокуратуру району.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

У тернопільському театрі цікава прем’єра (відео)

Не футбольні емоції навколо футбольних пристрастей