Туризм на Тернопільщині та в Україні

Поділитися

Про те, що Тернопільщина розвиває туристичну галузь сказано чимало і політиками, і чиновниками. Аналогічну роль цій галузі відводять і на всеукраїнському рівні. За три роки щорічна кількість туристів в Україну збільшилась більше ніж на 1,1 млн. до 24,6 млн. осіб на рік

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час робочої наради щодо підготовки ІІ Київського міжнародного туристичного Форуму, який відбудеться 10-12 жовтня заявив, що туризм є однією із точок зростання економіки. Наразі внесок сфери туризму у ВВП нашої країни складає лише 2,2%. При цьому у світі, за даними Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО), сфера туризму та курортів генерує кожне 12 робоче місце, її внесок у світовий ВВП складає 9%. Це є орієнтиром для нас.

У Форумі візьмуть участь Генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО) Талеб Ріфаї, Голова Делегації Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські, представники 12 країн-членів Організації Чорноморського Економічного співробітництва, Посол Німеччини в Україні Кристоф Вайль, Президент Американської торгівельної палати в Україні Хорхе Зукоскі та інші.

– Проведення Другого міжнародного форуму з туризму в Києві, в якому візьмуть участь керівники з туризму країн ОЧЕС, свідчить про зростання уваги до України та її туристичної перспективи, – наголосив директор проекту Німецького товариства співробітництва GIZ Матіас Брандт.

Під час Форуму відбудеться засідання міністрів туризму країн Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС), представлення експозиції туристичних та курортних можливостей регіонів України (Міжнародна курортна виставка «Україна – цілий рік»).

Особлива увага буде приділена представленню проектів «Олімпійська надія. Зимові Олімпійські Ігри 2022 року в Карпатах» та Євробаскет–2015.

– Проведення спортивних свят світового рівня підвищують імідж нашої держави та створюють додаткові можливості для розвитку туризму, – сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що за три останні роки (2010 – 2012) щорічна кількість туристів, що в’їжджають в Україну, збільшилась більше ніж на 1,1 млн. та склала 24,6 млн. осіб на рік.

В рамках Форуму планується спільне засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів і Ради туристичних міст України, учасники якого обговорять питання розробки Державної цільової програми розвитку туризму та курортів в Україні до 2022 року, повідомляє vilkul.ua

Також відбудеться дискусія за участю міністрів туризму держав ОЧЕС щодо активізації туризму в акваторії Чорного моря на тему «Регіон Чорного моря. Спільні кордони – спільні рішення». Доповідачами з питань розвитку чорноморського регіону, зокрема, будуть Голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова та Міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.

 

Головний освітянин Тернопільщини “уникає сексу” з опозиційним депутатом

Тернопільська міліція просить допомогти встановити особу