Вячеслав Кириленко: «Чудова вишивка, смачний борщ, та дуже багато віри в нашу спільну українську справу»

Поділитися

8 вересня в ході робочої поїздки по Тернопільській області голова Політичної партії «За Україну!», народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань культури Вячеслав Кириленко мав приємну нагоду святкувати разом з представництвом всієї України та гостями на щорічному фестивалі народного мистецтва у м. Борщеві «В Борщівському краї цвітуть вишиванки».
— Чудова вишивка, смачний борщ, дуже багато посмішок дуже багато добрих людей, та дуже багато віри в нашу спільну українську справу. Та навіть відпочиваючи, ми завжди повинні пам’ятати, що нашим головним завданням є докласти всіх своїх зусиль для того, щоб квітнуло все Тернопілля, Борщівщина, наша Україна, та , щоб кожен українець почував себе господарем у своїй хаті , – зазначив Вячеслав Анатолійович, вітаючи учасників фестивалю зі сцени.
— Це свято говорить про те,що ми велика нація, маємо своє коріння та славу в усьому світі, а борщівська вишиванка – неповторна. За нашої, справді української влади цей фестиваль обов’язково буде національним. Були часи коли українську вишивку забороняли . Але, на жаль, й сьогодні є люди, які в українському парламенті , коли, ми опозиціонери, вдягаємо вишиванки починають сичати. Томи ми їм сьогодні покажемо, що ми є, ми завжди були і зажди будемо, як небо і сонце. І ніяким зайдам не не вдасться знищити нашу українську мову, українську пісню, українську вишиванку та українську гідність!- сказав народний депутат України Іван Стойко, вітаючи учасників фестивалю.
Голова комітету з питань культури Вячеслав Кириленко також оглянув виставку борщівських вишиванок, Шевченківські кімнати та ознайомився з експонатами Борщівського обласного краєзнавчого музею.
Леся Стеблюк

На Тернопільщині виявлено 152 факти порушень трудового законодавства

Як Хоптян і Стойко їли борщ (фоторепортаж)