Поруч з кафедральним собором на честь святих Костянтина та Єлени у Тернополі збудують … торгово-розважальний комплекс?

Поділитися

Мешканці вулиці Богдана Лепкого у Тернополі шоковані: поруч з кафедральним собором на честь святих Костянтина та Єлени у Тернополі збудують … торгово-розважальний комплекс. Про це йдеться на сайті www.baudata.org.ua. Саме неподалік храму розміщено фото з територією будови майбутнього розважального закладу. За даними сайту, дозвіл на побудову дано за мера Сергія Надала у січні 2011 року. Наразі розглядаються  пропозиції від підрядників на виконання будівельних робіт торгово-розважального центру у складі житлового мікрорайону. Плановане початок будівництва – II квартал 2014р.

Мешканці мікрорайону прикро здивовані адже як поруч з церквою може постати розважальний заклад. Більше того, у 15 червня 2012 року Патріарх Філарет відвідав місце будівництва кафедрального собору на честь святих Костянтина та Єлени м. Тернополя. Тут Його Святість поспілкувався із духовенством та прихожанами храму. Після відвідин території майбутнього собору відбулася робоча зустріч із владою області, міста та політичними діячами. На зустрічі були присутні: голова Тернопільської районної ради Олексій Кайда, заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Желіховський, секретар Тернопільської міської ради Ігор Турський, голова Політичної Ради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко, президент благодійного фонду «Галичина-Волинь» Володимир Клименко.

Під час зустрічі Олексій Петрович Кайда подарував Патріарху Філарету білу вишиту сорочку, як символ чистоти душі та світлих думок.

Як “зажигають” у школі №4 в Тернополі

На Тернопільщині продають слуг (фото)