Жінка завжди має залишатися жінкою!

Поділитися

Наш сучасний вік такий, що права жінок і чоловіків практично однакові, або ж їх прагнуть урівняти. Яка вона сучасна жінка? А чи легко бути справжньою жінкою в сучасному світі? Жінкою в сучасному суспільстві, серед сильних чоловіків і також сильних жінок? .. Саме на такі питання намагалися знайти відповідь учасниці вересневого засідання жіночого клубу «Гармонія» при гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості. Допомогти знайти істину та розставити всі крапки над ”І” завітали гості засідання фармацевт за освітою, смілива жінка, яка не боїться професійних змін та впевнена в своїх можливостях Тетяна Тернопільська та практикуючий психолог Любов Медведь. Адже, саме такі жінки є яскравими прикладами ”жінок сучасності”.

”Сучасна жінка – профі в усьому. Вона впевнена в собі на роботі й успішно робить кар’єру, вона добре виглядає і вміє себе подати, вона чудово розбирається у всіляких новомодних тенденціях. Це Справжня жінка: розумна, освічена, з якою є про що поговорити, про музику, про фільми, про мистецтво, високі матерії і звичайно ж про кохання . У неї є своя думка, яку вона відстоює, що її робить цікавим співрозмовником. Вона з успіхом поєднує професійні, сімейні обов’язки та материнство. Ось вона: людина універсал- відзначила фахівець Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Інна Лісовська.- Це цитата з періодики- філософські роздуми про жінок сьогодення. А чи легко бути такою жінкою?”

Саме це запитання викликало жваву дискусію учасниць засідання. Адже не всі жінки однакові та не всім властиві вище названі якості, невже це позбавляє нас статусу ”жінки”?

”Наше життя непередбачуване… Інколи складаються так обставини, що ми вимушені бути сильними, амбітними, упевненими в собі, зі здоровою самооцінкою- зауважила Тетяна Тернопільська.— Сучасним жінкам властива гнучкість, креативність, вміння знаходити спільну мову з різними людьми. Вони вміють розставляти пріоритети, досить грамотні у фінансових справах, встигають і заробляти, і виховувати дітей, і створювати затишок у родині. Важко не погодитися, що саме такі жінки викликають захоплення…”

Кожен історичний період має свої вимоги до суспільства. Сьогодення- це час бурхливих змін, тому, щоб не залишитися обабіч професійної сфери та загалом життя, необхідно бути гнучкою, швидко реагувати та адаптовуватись до сучасних вимог: опановувати нове, здобувати знання, розвиватись та не зупинятись на досягнутому. Проте, кожна жінка повинна пам’ятати: як би все не змінювалося, який би історичний час не був на дворі, жінка завжди має залишатися жінкою, доброю, ніжною, Берегинею роду.

Хочеш бути діловою жінкою – учись нею бути, хочеш професійного розвитку- працюй над собою, хочеш мати сім’ю та виховувати дітей- будуй своє життя ! Саме вчися, старайся, поєднуй, а не жертвуй одним заради іншого!

Відділ довідково-інформаційної роботи з населенням ТМРЦЗ

Голова ОУН Стефан Романів: За фальсифікації треба відповідати

Афіша репертуару Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка на жовтень