2 млн. українців кинули палити за останні шість років

Поділитися

За останні шість років 2 млн. українців кинули палити, що дало змогу вперше в Україні зафіксувати зростання загальної тривалості життя, із 69 до 72 років. Про це під час прес-конференції повідомив екс-міністр охорони здоров’я Микола Поліщук, передає кореспондент УНН.

Окрім цього, за його словами, вперше за кілька років спостерігається стабілізація показників захворюваності та смертності від серцево-судинної патології.

“У 2005-2006 роках 110 тис. українців померли через причини пов’язані із тютюном. У той період щороку від атеросклерозу померло близько 29 тис.людей, а у 2012 році від цієї хвороби померло лише 17 тисяч. Якщо в ті роки, від хвороб дихальних шляхів, основною причиною чого є куріння, померло близько 19 тис. людей, то сьогодні ми маємо близько 10 тис. смертельних випадків” – зазначив М. Поліщук.

Також, в Україні спостерігається тенденція до зменшення смертності від туберкульозу, в середньому у 2006 році 8 тис. українців померло від цієї хвороби, то минулого року – лише 4 тис. наших співвітчизників.

На Тернопільщині зростає кількість хворих на грип

Юлія Тимошенко: Заради доленосної Угоди з ЄС я приймаю пропозицію про лікування в Німеччині