24 жовтня в Україні вийде стрічка “П’ята влада” про засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа

Поділитися

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон похвалив гру Бенедикта Камбербетч у фільмі “П’ята влада” (The Fifth Estate). Про це пише The Guardian, передає УНН.

Картина Білла Кондона розповідає про засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Камбербетч грає головного героя фільму. На думку Кемерона, актор чудово передав “нервовість і інші риси Джуліана Ассанжа”. При цьому Кемерон визнав, що встиг побачити тільки першу половину “П’ятої влади”.

Прем’єр-міністр Великобританії також додав, що проект WikiLeaks на початковому етапі був корисний, оскільки розкривав корупцію. Проте пізніше сайт став швидше шкідливим — через нього багато осіб піддавалися ризику. Тому Кемерона стривожив той факт, що в стрічці йдеться насамперед про інформаторів і творців WikiLeaks, а не про осіб, безпека яких виявилася під загрозою.

У другій половині вересня на сайті WikiLeaks була опублікована критична замітка, яка висловлювала думку про “П’яту владу” самих представників ресурсу. На їхнє переконання, картина є “вигадкою, яка прикидається фактом”, і показує події вкрай однобоко. Зокрема, з фільму випливає, що ресурс завдав шкоди двом тисячам інформантів, які працювали з урядом США. На це співробітники сайту відповідають, що “WikiLeaks не нашкодив жодній людині”.

Крім того, раніше з критикою картини виступив сам Ассанж. Він вважав “П’яту владу” пропагандистською та брехливою ​​стрічкою.

Прем’єра “П’ятої влади” відбулася на кінофестивалі в Торонто 5 вересня 2013. В український прокат стрічка має вийти 24 жовтня.

Нобелівську премію з хімії отримали два американці та австрієць

Нововведення на ринку нерухомості не викликали ніяких змін?