Центр Тернополя перетворили на велику “бухайлівку”

Поділитися

Файне місто Тернопіль вже другу добу активно квасить. Справа в тому, що десяток місцевих ресторанів, включно з неофіційним закладом мера – “Назарія”, вже два дні наливають усім бажаючим на “Галицькій дефіляді”. Звісно, там і готують традиційні галицькі страви. Проте алкоголь – тема №1. Якщо ще в 20-30 роках ХХ століття, коли, наприклад, на весіллі йшла фляшка горілки на всіх гостей, то завдяки “визволителям” нині без оковитої не починають й розмови ніде- ні в “бізнесі”, ні на відпочинку. І таку згубну практику фактично рекламують націоналісти-патріоти, які нібито є одними з кращих ресторанів Тернополя.

Журналісти Тернополя  відверто обурюються від такої пародії на справжнє галицьке святкування.

“Такого “попоїща” у самому центрі Тернополя я ще ніколи не бачила… Якщо ви спитаєте, чи мені таке подобається? Я скажу відверто – НІ!!!”,- справедливо ділиться враженнями у Фейсбуці одна з авторитетних тернопільських журналістів Любов Красновська.

Підтримала колегу не менш авторитетна Віра Касіян з “Вільного життя”: “Ну, якщо народ не йде до кабаків, то кабаки прийшли до народу: “центр тернополя перетворили на великий кабак” – хтось дозволить собі такий заголовок? Поки що у стрічці бачила тільки славоспіви, як то гарно і весело всі дефілювали”.

Інтелігенція Тернополя шокована ситуацією. Адже міський голова Тернополя Сергій Надал йшов з “антиалкогольною риторикою” на виборах. Згодом, таких пропхнув “пивні палатки” на День міста в парки. А тепер вже й “хріновуха” пішла в діло…

“Такі “паті” десь під лісом робити, а не під драмтеатром…”,- влучно підмітила колега Євгенія Цебрій з РІА+.

А ви що скажете, шановні тернополяни на таку “Галицьку дефіляду”?

Як голова Тернопільської облдержадміністрації в Молотькові святкував

Маргелашвілі перемагає на виборах у Грузії