Chrome – найпопулярніший браузер серед користувачів інтернету в Україні

Поділитися

Про це повідомляє дослідницька компанія Gemius.

За даними Gemius, Chrome 30.0 найбільш популярний в Молдові– 64% населення користується ним. №1 він є й в інших країнах Центрально-Східної Європи. Виключення – Польща та Чехія, де браузер №1 Firefox 24.0 (35 % і 25% користувачів). У Білорусі Opera 12.1 має трохи більше чверті ринку – 28% переглядів сторінок здійснено з використанням цього браузера .

Дані показують, що Chrome продовжує зміцнювати свої позиції на онлайн ринку регіону. Минулого тижня браузер випередив Firefox на ринках Словенії та Угорщини, а в Данії йому вдалося успішно обігнати популярний там Internet Explorer. У Чехії він вже наздоганяє Firefox (різниця між браузерами становить 0,5 %). Те ж саме відбувається у Польщі – спостерігається чітка тенденція до зростання популярності Chrome. Різниця між частками веб-трафіку для браузера Firefox і Chrome становить лише 8 %. На ринку Білорусі нинішній лідер Opera також втрачає користувачів на користь Chrome (різниця 3%).

В Україні через Chrome 30.0 здійснюється 28% переглядів сторінок. Далі йдуть Opera 12.1 (19%) та Firefox 24.0 (17 % користувачів).

Аналіз даних охоплює період з 14 по 20 жовтня 2013 року.

За 1000 доларів США посадовець обіцяв посприяти в отриманні дозволу на будівельні роботи

Росія під виглядом подарунків підсунула шпигунське обладнання світовим лідерам