Фахівці Зборівського районного центру зайнятості завітали з мобільним центром профорієнтації до учнів 5-11 класів загальноосвітньої школи села Загір’я

Поділитися

– Вибір майбутньої професії – важливий і відповідальний крок, – звернулась до учасників виїзної акції провідний спеціаліст відділу надання соціальних послуг РЦЗ Ольга Грицюк. – Аби цей вибір був правильним, потрібно співставити власні здібності, нахили та бажання з потребами суспільства у фахівцях в тій чи іншій галузі економіки.
Учасники заходу побували на міні-лекції про різні види трудової діяльності, взяли активну участь в профорієнтаційних іграх. Суть гри «Світ професій» полягала в тому, що за заданою назвою фаху потрібно було описати його та вказати, до якого типу професій він відноситься. Під час гри «Професія і особистість» діти називали професійно важливі якості відповідного фахівця.
Школярі з азартом відгадували загадки про різновиди праці. Цікавими для них були й відеофільми про типи професій: людина-людина, людина-природа, людина-техніка, людина – художній образ, людина – знакова система.
– Мені було цікаво відвідати мобільний центр профорієнтації, – поділилася враженнями десятикласниця Оля. – Хочу бути кухарем, а під час заходу дізналася, що ця професія користується попитом у роботодавців.
– Мрію стати ветеринаром, – розповів про свої плани на майбутнє Микола з 9 класу. – Я люблю тварин. Та й у селі завжди потрібен такий фахівець.
У виїзній профорієнтаційній акації загалом взяла участь майже сотня школярів та освітян Загірської ЗОШ.

Екологам загрожує довічне ув’язнення

За активної позиції прокуратури роботодавцями виплачено працівникам понад 12 мільйонів гривень боргу по зарплаті