За активної позиції прокуратури роботодавцями виплачено працівникам понад 12 мільйонів гривень боргу по зарплаті

Поділитися

Органами прокуратури області постійно вживаються заходи реагування у сфері захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень, у тому числі щодо своєчасності та повноти виплати працівникам винагороди за працю та реальному поновленню порушених їхніх конституційних прав.

Зокрема, прокурором міста Тернополя до Тернопільського міськрайонного суду подано заяви про стягнення з роботодавця заборгованої ним заробітної плати працівникам, які судом задоволено. На виконання судових наказів, підприємством-боржником погашено заборгованість по заробітній платі на загальну суму майже 50 тисяч гривень.
Загалом, за пред’явленими органами прокуратури області заявами в інтересах громадян, реально виконано рішень суду про стягнення заборгованості із заробітної плати на загальну суму понад 500 тисяч гривень.
З огляду на пріоритетність захисту прав громадян на своєчасне отримання винагороди за виконану роботу, цілеспрямована робота прокурорів на зазначеному напрямі продовжується.

Загалом, у поточному році за документами прокурорського реагування, у тому числі представницького характеру, працівникам виплачено заборговану їм заробітну плату на загальну суму понад 12 мільйонів гривень.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Фахівці Зборівського районного центру зайнятості завітали з мобільним центром профорієнтації до учнів 5-11 класів загальноосвітньої школи села Загір’я

У Тернополі шукають терміново кров для дитини