Хворий на грип працівник за день заражає 7 колег

Поділитися

Хворий працівник, який приходить на роботу із застудою або грипом, першого ж дня передає свою хворобу щонайменше 7 своїм колегам. Відповідні результати досліджень оприлюднили дослідники з Університету Каліфорнії, повідомляє УНН.

Здебільшого, відзначають дослідники, це відбувається через речі, з якими контактує хворий – дверні ручки, кнопки ліфта, поверхні меблів, телефонів загального користування тощо. Вже першого дня після приходу на роботу хворої людини віруси й мікроби “захоплюють” до 70% простору офісу. Найзаразнішою така людина буває того дня, коли починає відчувати перші симптоми хвороби.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, найкращим методом захисту від грипу є вакцинація. Щеплення не лише попереджує захворювання на грип, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти — щороку медики фіксують в середньому півмільйона смертей.

Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Люк Бессон припинив зйомки фільму через папараці

Заступника начальника Держархбудконтролю у вівторок відвезуть до суду