Юнака, який напідпитку збив дівчинку на смерть та втік, засудили до 4,5 років в’язниці

Поділитися

Вироком Рокитнянського районного суду засуджено водія-юнака, який вчинив смертельне ДТП та втік з місця події, повідомили УНН у прес-служба прокуратури Київської області.

Досудовим слідством установлено, що юнак, близько третьої ночі їхав автомобілем “ВАЗ 2107” по селу Насташка Рокитнянського району.

За кермо хлопець сів, будучи добряче напідпитку. В результаті він виїхав на зустрічну смугу, де наїхав на трьох дівчат-пішоходів.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди одна неповнолітня дівчина від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці пригоди, дві інші отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Водій – порушник з місця пригоди зник, а потерпілих залишив в небезпеці.

Слідством йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, тобто у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Прокурор в судових дебатах наполягав засудити чоловіка на 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Однак, суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Вказаний вирок оскаржено до апеляційного суду Київської області з підстав невідповідності покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м’якості.

Для колишнього військового, якого упіймали на хабарі у 80 тис євро, просять жорсткішого покарання

Жінка хотіла поза митним контролем ввезти в Україну норкову шубу з Об’єднаних Арабських Еміратів