Для колишнього військового, якого упіймали на хабарі у 80 тис євро, просять жорсткішого покарання

Поділитися

Колишнього військовослужбовця звинувачують у отриманні хабара розміром у майже 80 тис євро за незаконну передачу іноземним комерційним структурам понад 1 млн літрів паливно-мастильних матеріалів. Однак суд розцінив вказані дії засудженого лише як зловживання службовим становищем. Державний обвинувач вимагає реальної міри покарання, повідомили УНН у відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

За апеляцією прокурора ухвалою Апеляційного суду Житомирської області скасовано вирок Богунського районного суду Житомира від 20 травня цього року щодо колишнього начальника служби пального і мастильних матеріалів українського миротворчого контингенту в Косово. Кримінальну справу направлено на новий судовий розгляд.

Прокурор у справі не погодився з перекваліфікацією судом дій військового та призначеним останньому покаранням у вигляді службового обмеження для військовослужбовців строком на 8 місяців, яке фактично залишало капітана, який вчинив злочини з ознаками корупції, на військовій службі у Збройних Силах України з виплатою до бюджету мінімальної суми (10%) із грошового забезпечення.

Участь у розгляді кримінальної справи в Апеляційному суді Житомирської області забезпечено Головним управлінням нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Подружжя, прикриваючись іменами політиків, ошукало бізнесменів на 13 млн грн

Юнака, який напідпитку збив дівчинку на смерть та втік, засудили до 4,5 років в’язниці