Мера і його заступника упіймали на хабарях

Поділитися

Голова одного з міст Черкаської області спільно зі своїм заступником вимагав грошові кошти з місцевого підприємця за надання дозволу на розміщення на території міста малої архітектурної споруди, повідомили УНН у СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Працівники міліції встановили, що упродовж вересня – жовтня поточного року посадовець спільно та за попередньою змовою зі своїм заступником вимагає від місцевого підприємця неправомірну вигоду у розмірі 6.6 тис. гривень за надання дозволу на розміщення в місті торгової лавки. Отримавши підтвердження незаконної діяльності посадовців правоохоронці затримали останніх прямо на їхньому робочому місті.

За цим фактом слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо оголошення їм про підозру, вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності зловмисників.

Співробітниця БТІ погоріла на хабарі у 20 тис. грн

Подружжя, прикриваючись іменами політиків, ошукало бізнесменів на 13 млн грн