Міліція затримала викрадачів іноземця

Поділитися

До чергової частини Дарницького райуправління міліції звернувся громадянин Китаю, який розповів правоохоронцям, що минулої ночі його було викрадено. Троє співвітчизників, погрожуючи постраждалому зброєю, силоміць посадили його до машини і відвезли у невідоме місце. Про це УНН повідомили у прес-службі ВЗГ ГУМВС в місті Києві.

В якості викупу за звільнення викрадачі вимагали у своєї жертви 1,2 мільйона китайських юанів. Потім зловмисники змусили чоловіка перерахувати на зазначений ними банківський рахунок 200 тисяч китайських юанів, а також написати боргову розписку на суму в 305 тисяч доларів США. Після чого потерпілого з зав’язаними очима перевезли в інше місце і відпустили.

Отримані покази були зареєстровані працівниками міліції. Правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.189 КК України: “Вимагання”.

Оперативно було встановлено особи зловмисників та місце їхнього перебування. Правоохоронцями підозрюваних затримано в місті Дніпропетровську.

Начальник карного розшуку Дарницького РУ ГУМВС України в місті Києві В’ячеслав Корнієць розповів, що потерпілий громадянин нещодавно прибув до України з метою організації приватного бізнесу. Його викрадачі, громадяни Китаю, раніше не судимі. Двоє з них працювали в київській кав’ярні, третій зловмисник ніде не працював.

Триває слідство. На затриманих, у разі доведення їхньої вини, чекатиме покарання у вигляді позбавлення волі від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Впіймали злодія-іноземця, який крав на очах у продавців

Вбивця рідного батька отримав 8 років тюрми