На Тернопільщині виявлено більше 100 кг неякісного сиру

Поділитися

Під час відпрацювання території Тернопільської області у Бережанському районі викрито діяльність по переробці молока і виготовленню сирів сулугуні та бринза, яка здійснювалася юридичною особою без відповідного експлуатаційного дозволу та контролю з боку державної служби ветеринарної медицини, передає УНН з посиланням на Держфітослужбу.

Сировина для виготовлення продукції закупалася без відповідних документів про її якість та безпеку. За результатами перевірки вилучено з обігу 104 кг неякісної продукції. Матеріали по факту зареєстровані в установленому законодавством порядку.

У цілому на території України продовжено проведення заходів по забезпеченню стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки.

Для реалізації цих завдань в регіонах України діють мобільні групи у складі працівників ветеринарної міліції та державної служби ветеринарної медицини. Даними мобільними групами забезпечено заходи по профілактиці правопорушень на 346 об’єктах, діяльність яких пов’язана з обігом продукції тваринного походження. Також, у зв’язку із загрозою занесення збудника африканської чуми свиней на територію держави працівниками підрозділів ветеринарної міліції на цілодобових ветеринарно-міліцейських постах перевірено 153 автотранспортні засоби.

Всього під час перевірок задокументовано 146 правопорушень, відповідальність за які передбачена статтею 107 КУпАП. У дохід держави стягнуто штрафних санкцій на суму 19108 грн. Винесено та проконтрольовано виконання 84 інспекторських приписів. Підготовлено та направлено 15 інформацій до інших органів виконавчої влади.

Протягом звітного періоду за участю працівників ветеринарної міліції обмежено обіг близько 400 кг неякісної продукції тваринного походження.

В Україні не вистачає 20 тис. лікарів

Кількість загиблих у аварії судна зросла до 274