Порошенко пропонує ВР відзначити 750-річчя князювання Данила Галицького

Поділитися

Позафракційний депутат Петро Порошенко та нардепи від “Батьківшини” Володимир Яворівський, Юрій Стець, “регіонал” Юрій Мірошниченко та член “УДАРу” Марія Матіос пропонують Верховній Раді відзначення 750-річчя князювання Данила І Романовича (Данила Галицького). Про це йдеться у проекті постанови №3383, передає УНН.

“Час його князювання був добою найбільшого економічно-культурного піднесення та політичного посилення Галицько-Волинської держави. Маючи кордони по Карпатах, Дніпру та Дунаю, за його правління вона зробилася найбільшою державою в Європі, стала праобразом першої української національної держави”, – сказано у пояснювальній записці.
Проект постанови передбачає підготовку та відзначення на державному рівні 750-річчя князювання Данила I Романовича. Для цього пропонується створити відповідний організаційний комітет та розробити і затвердити план необхідних заходів, забезпечити висвітлення в засобах масової інформації вказаної події.
Данило Галицький – руський князь з династії Романовичів, правитель Галицько-Волинського князівства. Князь волинський (1211–1264), галицький (1211–1264), київський (1240), перший король Русі-України ( з січня 1253/грудня 1254).
Нагадаємо, Голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк та його однопартійці Олександр Фищук, Андрій Пишний, Микола Федорук, Павло Петренко, Максим Бурбак пропонують Верховній Раді відзначити 75-річчя з дня народження актора та режисера Івана Миколайчука.

“Інтер” продали індонезійському бізнесменові

З’їзд “Батьківщини” відбудеться 16 жовтня, на порядку денному одне питання