Прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення до бюджету збитків, завданих порушенням природоохоронного законодавства

Поділитися

Органами прокуратури області вживаються заходи представницького характеру з метою захисту інтересів держави, у тому числі стягнення збитків, заподіяних порушенням законодавства про природно-заповідний фонд

Охоронне зобов’язання щодо ботанічного заказника «Іванівський» Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в області передано Тернопільському лісовому господарству ще у листопаді 2010 року.

Відповідно до зазначеного документу підприємство зобов’язувалось зберігати заказник та дотримуватись екологічних вимог при використанні природних ресурсів, забезпечити режим їх охорони та збереження.

Проте, такі вимоги підприємством не дотримано. Під час рубки лісу, пов’язаної з веденням лісового господарства, знищено місцезростання рослин, занесених до Червоної книги України. Завдані державі збитки від такої діяльності становлять майже 30 тис.гривень.

Тернопільською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері до господарського суду Тернопільської області заявлено позов про стягнення з лісогосподарського підприємства збитків, заподіяних порушенням законодавства про природно-заповідний фонд та знищенням середовища зростання рослин, занесених до Червоної книги України.

Загальна сума позовів, пред’явлених прокурорами в поточному році до суду у сфері охорони навколишнього природного середовища становить понад 21 млн. гривень.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

5 тис. українців щодня починають хворіти на грип

Сьогодні у Варшаві починається суд над організаторами заворушень на Євро-2012