Сьогодні у Варшаві починається суд над організаторами заворушень на Євро-2012

Поділитися

Сьогодні у Варшаві пройде перше судове засідання у справі організаторів масових заворушень футбольних уболівальників під час Євро-2012, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Масові заворушення сталися в польській столиці 12 червня 2012-го року у день матчу збірних Польщі і Росії, в результаті яких поранення отримали 25 російських уболівальників і 17 польських поліцейських. Тоді правоохоронці затримали 184 особи, в тому числі 156 поляків, 25 росіян, а також іспанця, угорця і алжирця. Зараз на лаві підсудних – двоє громадян Польщі.

Сутички почалися після того, як росіяни перед матчем влаштували помпезний марш до національного стадіону у Варшаві. Після фінального свистка російських уболівальників попросили затриматися на трибунах на 15-20 хвилин, вивели зі стадіону в супроводі поліції, але і це не допомогло. Заворушення в місті вдалося припинити лише близько години ночі.

Двом підслідним інкримінують заклики до насильства щодо осіб через їхню національну приналежність, за що обом загрожує позбавлення волі від трьох місяців до 5 років. На сьогоднішньому першому засіданні суддя ознайомиться з матеріалами слідства і почне процес над організаторами заворушень на Євро-2012 у Польщі.

Прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення до бюджету збитків, завданих порушенням природоохоронного законодавства

ФІФА оштрафувала збірну Коста-Ріки за неповагу до гімну США