Путін капітулював перед Януковичем

Поділитися

Під час зустрічі в Сочі В.Путіна та В.Януковича, ймовірно, обговорювалися питання співпраці між Україною та Росією після підписання Угоди про Асоціацію з ЄС у енергетичній сфері та “позаблоковий статус” України. Таку думку висловив політичний аналітик та голова Громадянського Комітету Національного Порятунку Павло Нусс, передає УНН.

“Росію турбує можливий вступ України не тільки в ЄС, більшою мірою їх непокоїть співпраця України з НАТО” – сказав політичний аналітик та голова Громадянського Комітету Національного Порятунку Павло Нусс.
“Я переконаний в тому, що В.Путін капітулював перед геополітичними викликами, а саме, він визнав свою поразку у змаганнях з ЄС за збереження політичного впливу на пострадянську зону, в тому числі й на Україну. На мою думку, у Сочі обговорювався формат взаємної торгівлі та співпраця на газовому ринку між Україною та МС після підписання Угоди про Асоціацію. Безумовно, такі теми як співпраця України з НАТО та базування ЧФ РФ у Криму були предметом дискусії між Президентом Януковичем та Путіним. Ті меседжи, які Україна отримала від генерального секретаря НАТО не тільки цікаві своїм змістом, але й викликають хвилю занепокоєння у Росії”- зазначив експерт.
На думку Нусса, про результат цих перемовин ми не дізнаємось ніколи з тієї причини, що цього результату нема.
“Ну про які результати ми можемо говорити, якщо жодна зі сторін-переговірників не взяла на себе відповідальність зробити публічні заяви та окреслити тезами суть цієї дискусії. Результату просто нема. Сторони залишилися при своїх інтересах, і гадаю, обговорення продовжуватиметься. Але розраховувати на політичний мир між нашими країнами не варто, це не інтонація Росії. Вони надалі намагатимуться приборкати “Європейський апетит” України різними методами маніпуляцій. Але, на Банкові мають зрозуміти, що Європейців непокоїть такі зустрічі при спущених завісах” – сказав П.Нусс.

Через вибухівку в автомобілі евакуйовують людей із будинків

Зниклого підлітка знайшли завдяки небайдужому чоловікові