Рейдерського захоплення української земної не відбулося!

Поділитися

Сьогодні, завдяки злагодженій роботі опозиційних депутатів, в сесійній залі не розглядався антинародний законопроект № 2181а “Про внесення змін до деяких законів щодо спрощення передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власність та користування”. Законопроектом передбачалося надання монопольного права на купівлю та продаж земель сільськогосподарського призначення досі невідомій структурі – Державному земельному банку. Законопроект також скасовував для держструктури всі обмеження щодо купівлі кількості гектарів українських земель.

Таким чином, влада хотіла фактично зняти мораторій на купівлю-продаж земельних ділянок с/г призначення виключно для земельного банку.

Окрім цього, за задумом авторів проекту, зазначена установа утримувала б усі землі сільськогосподарського призначення, що зараз знаходяться у власності держави. А це близько 7, 7 млн. гектарів! Як же державний земельний банк збирається обробляти ці поля і вирощувати хліб, не маючи ні спеціальних вмінь, ні практичних навичок у веденні такої діяльності. Навіщо тоді віртуальній структурі такий земельний банк?

Можливо, численні візити українських делегацій до Китаю зовсім не випадкові? Можливо, під державним інтересом криються зовсім інші “благі” наміри влади? Об”єднана опозиція і надалі робитиме все для того, щоб не допустити рейдерського захоплення української землі.

“Українська справа” набуває досвіду кооперативного націоналізму

У Львові сьогодні ХІIІ Міжнародний Економічний Форуму “Глобалізація і Інтеграція”