Росія готує компромат на українське керівництво

Поділитися

Росія не піде на примирення з Україною, а навпаки, просилить тиск, для унеможливлення підписання Україною Угоду про Асоціацію з ЄС. Таку думку в коментарі УНН висловив політичний аналітик, голова Громадянського Комітету Національного Порятунку Павло Нусс.

За його словами, від планів по дестабілізації ситуації в Україні Кремль не відмовився і буде намагатися створити кризовий стан на момент підписання цього договору.

“Саме день проведення Саміту для України стане не тільки вирішальним, але й надзвичайно напруженим, бо, на моє переконання, будуть використані найбрудніші технології по дестабілізації ситуації та розповсюдженні різноманітні компромати на керівництво України, що і має, за планом Росії, привести до зриву підписання Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС”, – наголосив експерт.

“Мене вражає український політикум, який ставить за мету лише звільнення одного політика заради підписання даної Угоди, і ніхто не замислюється над тим, наскільки важливо консолідуватися навколо загальнонаціональної ідеї, євроінтеграції і не допустити будь-яких диверсій з боку нашого східного сусіда. Якщо хтось має сумніви про те, що Кремль не піде на примирення з Україною – той дуже погано знає Путіна. Це людина, яка не дозволить собі бути в програші, він не дозволить Україні стати на шлях абсолютної незалежності, в тому числі і енергетичної. Для Росії Україна у статусі асоційованого члена ЄС – найнебезпечніший геополітичний недруг, принаймні таку ідеологію Кремль розповсюджує через контрольовані ЗМІ. Вони підготовлюють громадськість до напруженої гри. Вже маємо недолугу заяву улюбленця Кремля Кадирова, який запропонував ліквідувати Україну та Грузію як держави. Це нонсенс, це порушення міжнародного права, це виклик. Україна гідно може на нього відповісти, і поставити крапку в стосунках меншовартості”, – зазначив експерт.

На його думку, “тільки консолідувавши свої зусилля, ми зможемо подолати недоліки, які стоять на шляху до Європи”.

“Натомість маємо зосередженість на звільненні одного політика. Так, Тимошенко дуже важливий політичний гравець, вона має право на свободу, але не за рахунок історичного самовизначення країни. В той час, коли на усіх шпальтах газет теми Тимошенко, в Кремлі готують план по зриву підписання Угоди з ЄС. Це не параноя, це осмислення тих цінностей, які сповідує Кремль та його керманич”, – пояснив П.Нусс.

“Тож всім нам треба відкинути амбіції та протистояння, погодитись на запропонований компроміс ЄС, звільнити Тимошенко на тих умовах, які запропонували європарламентарі, не дивлячись на те, що він піддався критиці з боку представників опозиції, і зосередити свою увагу на Саміт Східного Партнерства, не дозволити Москві маніпулювати нашим вибором, захистити свої інтереси, і зробити доленосний вибір на користь рівності, права та демократії”, – підкреслив Павло Нусс.

За яких умов Ю.Тимошенко може поїхати лікуватися за кордон?

Черницю звинуватили у вбивстві своєї новонародженої дитини на території монастиря