Росія обіцяє “ускладнити” життя Україні

Поділитися

Прем’єр-міністр України М.Азаров наголосив, що Росія “прямо говорить” в адресу України про те, що “ускладнить” їй життя через укладення угоди України та ЄС про асоціацію. Відповідну заяву він зробив в інтерв’ю газеті “Советская Белоруссия”, повідомляє УНН.

Відповідаючи на питання щодо побоювань, які виникають через укладення угоди України та ЄС про асоціацію щодо до додаткових бар’єрів на шляху торговельно-економічного співробітництва України та Білорусі, М.Азаров підкреслив, що “це насамперед залежить від позиції країн Митного союзу і позиції керівництва Білорусі”.

“Росія нам прямо говорить: ” ми ускладнимо вам життя”. Я ставлю запитання , а для чого життя треба “ускладнювати “? Його, навпаки, треба робити простіше, радісніше. Ніяких бар’єрів не повинно з’явитися просто тому, що для цього немає підстав. Я наводжу такий простий приклад, який разом з тим досить серйозний і дуже показовий. Ось існує СНД. Йому вже більше 20 років. І за ці 20 років нам вдалося створити зону вільної торгівлі СНД . Це єдине, за великим рахунком, великий і серйозний захід, який реально зближує наші економіки. Зона вільної торгівлі – це передусім можливість для розвитку економік наших країн”, – зазначив очільник українського уряду.

“Зараз лунають голоси: якщо, мовляв, Україна підпише угоду про зону вільної торгівлі з ЄС, то це означатиме, що інші учасники СНД будуть змушені припинити для нас режим вільної торгівлі. Чому? Режим вільної торгівлі побудований на підставі СОТ, і у Росії є договори про зону вільної торгівлі з іншими країнами. У України існують два десятки таких договорів. Нагадаю тим, хто про це не знає, що у нас з усіма нашими сусідами до їхнього вступу в ЄС існував режим вільної торгівлі. Зі Словаччиною, Болгарією, Чехією, Естонією і т.д. Це абсолютно не перешкоджало нам торгувати з Росією, так само, як не заважало нам працювати з Білоруссю та іншими країнами. Тому ми сподіваємося, що підписання Україною угоди з ЄС про зону вільної торгівлі створить певні і великі можливості в тому числі і для країн МС. Я не бачу ніяких причин для побудови бар’єрів”, – наголосив М.Азаров.

Собаки з притулків шукатимуть собі власників

Сьогодні Кубок Президента розіграють “Чорноморець” і “Карпати”