Шахраї спромоглися за один день 8 разів здати в оренду чужу квартиру

Поділитися

Прокуратура Шевченківського району Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків, котрі за підробленими документами здавали в оренду чужі квартири, привласнивши таким чином майже 180 тис. грн. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Шевченківського району міста Києва.

Наразі, за повідомленням, вже встановлено, що аферу з орендою нерухомості у 2012 році організували двоє мешканців Київської області.

Чоловіки орендували квартири у різних районах столиці на строк від одного до двох місяців. За цей час зловмисники встигали розмістити в мережі Інтернет оголошення про здачу в оренду житла та знайти потенційних клієнтів.

У подальшому, представляючись власником квартири та брокером з нерухомості, зловмисники здавали одне й те саме помешкання різним громадянам, отримуючи від кожного з них передоплату. Так, лише в одному з випадків зловмисники спромоглися за добу 8 разів здати однокімнатну квартиру на вул. Ольжича, збагатившись на майже 90 тис гривень. Крім того, як з’ясувалося, під час цієї афери один зі зловмисників вчинив крадіжку, винісши з орендованого помешкання усю побутову техніку.

Загалом же від дій шахраїв постраждала 21 особа. Люди втратили понад 180 тис. гривень.

Наразі чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство), ч. 3 та 4 ст. 358 КК України (використання підроблених документів) та ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка).

За рішенням суду одному з фігурантів справи обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, іншому співучаснику – у вигляді застави у розмірі 24 тис. грн.

Населення України скоротилось майже на 100 тис осіб

Скільки коштів планує витратити Україна на Олімпіаду-2022?