Сьогодні суд продовжить розгляд справи І.Індила

Поділитися

Деснянський районний суд Києва переніс розгляд справи щодо причетності до загибелі студента Ігоря Індила у Шевченківському райвідділку міліції на 7 жовтня. Про це повідомила суддя Ірина Дігтяр, передає кореспондент УНН.

На засіданні 1 жовтня учасники процесу подивилися всі записи з камер відеоспостереження з Шевченківського райвідділку міліції, куди 17 травня 2010 року був доставлений студент Ігор Індило.

Під час судового процесу суддя повідомила, що один з недопитаних свідків, Анатолій Римар, надіслав до суду заяву, де вказав, що на даний час вже нічого не пам’ятає, а також через те, що погано почувається, попросив оголосити його свідчення, надані на стадії досудового слідства.

При цьому держобвинувач Наталія Сьома зазначила, що для того, аби не марнувати час, варто зачитати його покази, особливо зважаючи на те, що свідок вже нічого не пам’ятає.

Однак адвокат потерпілих Індило Олександ Заруцький наголосив, що сторона захисту хоче допитати А.Римара.

“Суд постановив повторно викликати на 7 жовтня свідка Анатолія Римара”, – оголосила рішення суддя.

Після цього суддя Ірина Дігтяр перенесла судове засідання на 11 годину 7 жовтня. За її словами, сьогодні обвинувачені відмовилися давати свідчення, мовляв, через те, поки не будуть допитані всі свідки у справі.

Нагадаємо, що 20-річний студент І.Індило помер в Шевченківському райуправлінні міліції Києва у травні 2010 року. Причиною смерті стала черепно-мозкова травма та крововиливу в мозок. При цьому в міліції стверджували, що насильство по відношенню до затриманого не застосовувалося, а травма була отримана ним внаслідок падіння на підлогу в нетверезому стані. Однак дільничному С.Приходько, який доставив студента до райвідділу, а також інспектору чергової частини С.Коваленку були пред’явлені звинувачення в перевищенні повноважень і службовій недбалості.

У грудні 2011 року С.Коваленка амністували, а С.Приходька у січні 2012 р. засудили до п’яти років позбавлення волі з відстрочкою відбування покарання на два роки. Захисники сім’ї І.Індила подали апеляцію, і в травні справу повернули на дослідування.

Як на тернопільських дорогах компанія “Мрія” заробила 114 мільйонів доларів

Кобзон співав Повєткіну гімн Росії під стару фонограму з молодим ще голосом