Як на тернопільських дорогах компанія “Мрія” заробила 114 мільйонів доларів

Поділитися

На офіційному сайті найбільшого на Тернопільщині агрохолдингу – Мрія (MAYA GR) йдеться, що продовжуючи практику регулярної звітності та відкритості, оприлюднив аудійовані фінансові та операційні результати за 1 півріччя 2013 року, що закінчилося 30 червня 2013 року. У звіті йдеться про неймовірні досягнення агрохолдингу на полях нашої області і жодним словом не згадано теми знищення доріг Тернопільщини вантажівками агрохолдингу, про що йшлося у замітках Як великий аграрний бізнес знищив дороги на Підгаєччині та Компанія “Мрія” знищила дороги на Підгаєччині

Редакція “ПРО ВСЕ” щиро радіє, що в нашому краї можна вести успішний бізнес та ще й на  землі. Проте, заробляючи мільйони, агрофірма ніби забула про людей, які тут мешкають, які надали землю для обробітку. Транспортуючи врожай, добрива, агрокомпанія знищила дороги, про що кажуть на всі рівнях. Проводячи відкриту політику, друкуючи цей звіт, “Мрія” не згадала жодним словом, коли будуть виділені кошти на ремонт шляхів.

Основні операційні результати:

Протягом звітного періоду основна діяльність компанії “Мрія” була спрямована на завершення посівної кампанії, продаж залишків продукції з попереднього сезону та підготовку сховищ до наступного збору врожаю. Надходження від випущених єврооблігацій надали змогу компанії задовольнити свої потреби в капітальних витратах – придбанні нових одиниць техніки та обладнання для будівництва нових активів. Після посівної кампанії були проведені необхідні допоміжні операції (обприскування, внесення добрив), щоб забезпечити майбутнє зростання культур.

В маркетинговому сезоні 2012/13 Мрія збиратиме врожай з приблизно 295 тис. га, що говорить про те, що майже вся земля під управлінням Мрія була засіяна.

Завдяки оптимальним погодним умовам в серпні відбувся посів озимого ріпаку під урожай 2014 року. Наразі посіви в хорошому стані, сходи є на всіх площах, густота сходів – близько 400 тис. рослин/га. Дощі в другій половині серпня поповнили запаси вологи в ґрунті, сприяючи розвитку рослин. Наразі температура є сприятливою – помірно теплі дні та прохолодні ночі не лише створюють оптимальні температурні умови для росту, але й перешкоджають розповсюдженню шкідників на полях.

Водночас, розпочато збір врожаю картоплі, який триває згідно виробничого графіку.

Плановий термін початку збирання цукрового буряку та кукурудзи – кінець вересня, наразі культури знаходяться у фазі дозрівання.

Микола Гута, генеральний  директор, прокоментував результати роботи компанії: «Я радий, що нам вдалося інтенсифікувати процеси та збільшити посівні площі. Ми розширюємо парк агро- та логістичної техніки, а також потужності для зберігання зростаючих об’ємів культур, які будуть зібрані цього року. В той же час, оптимальні погодні умови сприяли гарній вегетації та росту культур. Наші агрономи постійно відстежують стан посівів, щоб внести необхідні корективи в застосування хімічних речовин та забезпечити високоякісний врожай.»

Основні фінансові показники:

  • Виручка у 1 півріччі 2013 р. склала 96.8 млн. доларів проти 54.5 млн. доларів у 1 півріччі 2012 р. завдяки продажу сільськогосподарських товарів врожаю 2012 року
  • Сукупний дохід у 1 півріччі 2013 р. (включаючи чистий прибуток від зміни справедливої вартості біологічних активів) сягнув 253.8 млн. доларів порівняно зі 209.2 млн. доларів у 1 півріччі 2012 р.
  • Сукупний дохід за останні 12 місяців сягнув 607,6 млн. доларів
  • У 1 півріччі 2013 р. EBITDA зросла до 176.9 млн. долларів проти 165.9 млн. долларів у 1 півріччі 2012 р.
  • EBITDA за останні 12 місяців зросла на 31 % р/р до 266.0  млн. доларів. Маржа EBITDA склала 45%
  • Чистий прибуток за 1 півріччя 2013 склав 114,6 млн. доларів, тоді як чистий прибуток за останні 12 місяців склав 156,5 млн. доларів
  • Станом на 30 червня 2013 року сукупні активи зросли на 32% р/р до 1,650.1 млн. доларів. Короткострокові депозити та готівкові кошти сягнули 178,5 млн. доларів

Компанія “Мрія” знищила дороги на Підгаєччині

***

Як великий аграрний бізнес знищив дороги на Підгаєччині

***

Агрохолдинг “Мрія” закупив 269 тягачів компанії і перерозподілить ринок вантажних автоперевезень

***

Губернатор Тернопільщини їздить до Бережан на гелікоптері?

Суд залишив російському мільярдеру 200 гектарів на Тернопільщині

Сьогодні суд продовжить розгляд справи І.Індила