Тернопільські фінінспектори виявили порушення у Тернопільській школі № 14 ім. Богдана Лепкого на суму майже 108 тис. гривень

Поділитися

Значна частка збитків, яких зазнав бюджет, стосується нарахування та виплати заробітної плати. Перевіркою було виявлено такі порушення як зайве нарахування та виплата індексації грошових доходів, неправомірні надбавки за складність і напруженість в роботі, незаконне нарахування надбавки за вислугу років, виплата заробітної плати за невідпрацьований час тощо. Загалом ревізією встановлено зайві виплати на суму майже 93 тис. гривень.

Інспекторами також було виявлено порушення в частині покриття витрат сторонніх юридичних осіб. Мова йде про те, що установою не виставлялися рахунки за спожиті комунальні послуги (теплопостачання) орендарям, якими відповідно, не відшкодовано вартість спожитих послуг, що призвело до втрат на суму майже 13 тис. гривень.

Ревізією також виявлено, що навчальним закладом при наданні працівникам одноразової матеріальної допомоги проводилося нарахування страхових внесків до Пенсійного фонду та використання бюджетних коштів на харчування учнів без документів, які підтверджують право на отримання безоплатного харчування, що призвело до втрат на загальну суму майже 2 тис. гривень.

За недотримання законодавства з фінансових питань на 9 посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Керівнику установи направлені обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень, про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції в Тернопільській області

Нацбанк встановив курс долара

Чому на вотчині Надії Хоптян чиновники не хочуть добудови нової школи в с. Оришківці ?