Тернопільський виробник “Пертусину”, ліки якого заборонила на реалізацію, зберігання та застосування Державна служба з лікарських засобів України, вимагає спростування

Поділитися

23 вересня цього року тернопільська інтернет-газета “ПРО ВСЕ” оприлюднила інформацію Тернопільський “Пертусин” – заборонений для вживання і продажу!

У передрукованій інформації з “Українських національних новин” йшлося, що “на підставі неможливості здійснення контролю якості лікарського засобу та у відповідності до Конституції України” заборонено реалізацію та застосування лікарського засобу “Пертусин”, сироп по 100 г у флаконах, 480912 з маркуванням виробника ВАТ “Тернопільська фармацевтична фабрика”, Україна, м. Тернопіль; ТОВ “Тернофарм”, Україна м. Тернопіль.

Суб’єкту господарювання, при наявності вказаного лікарського засобу, повідомити територіальний орган Держлікслужби України за місцем розташування про вжиті заходи щодо виконання даного розпорядження. У разі знищення відходів лікарського засобу, в двотижневий строк направити до територіального органу Держлікслужби України за місцем розташування копію акта про знищення відходів лікарського засобу.

При наступних поставках лікарського засобу суб’єкт господарювання повинен вжити заходів щодо запобігання придбанню, реалізації та застосуванню лікарського засобу, наведеного в даному розпорядженні.

Замітка інформаційного агентства ґрунтувалася на офіційному розпорядженні Державної служби з лікарських засобів України. Замість того, щоб довести свою правоту державному контролюючому органу або вибачитись за вироблені неякісні ліки перед споживачами і запевнити, що такого більше не повториться, оскільки вжито такі-то заходи, керівництво ТОВ “Тернофарм” вимагає спростувати передруковану (!!!) “ПРО ВСЕ” інформацію. Якби ж Державна служба з лікарських засобів України оприлюднила інформацію, що тернопільський виробник “Пертусину” виконав їхнє розпорядження, що порушень більше не виявлено, що кожен тернополянин, українець чи просто людина-мешканець Землі може безпечно вживати ці ліки, ми з радістю оприлюднили таку інформацію, ще й пораділи за такого достойного виробника у файному місті.

Наразі, оприлюднюємо вимогу ТОВ “Тернофарм”, щоб громадськість, фахівці з різних галузей могли ознайомитись і прокоментувати ситуацію.

У нововідкритому медичному центрі Hemo Medika Ternopil в психоневрологічній лікарні обстежуватимуть пацієнтів завдяки магнітно-резонансному томографу з відсутнім іонізуючим опроміненням

Найкращих вчителів відзначили державними нагородами України