У 2014 році в Тернополі стартує реалізація проекту з модернізації ЖКГ

Поділитися

У наступному році розпочнеться реалізація 5 проектів з модернізації галузі ЖКГ на суму понад 15 млрд. грн.. Про це УНН повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Як йдеться у повідомлені, Мінрегіон продовжує працювати у напрямку залучення коштів міжнародних фінансових організацій у технічне переоснащення підприємств житлово-комунального господарства. При Міністерстві створено Державне підприємство “Центр розвитку державно-приватного партнерства”, яке здійснює пошук джерел фінансування, розробку та підготовку пакета документів для залучення коштів, супровід підприємств галузі від інвестиційної пропозиції до реалізації проекту.

На сьогодні створено електронну базу даних галузевих проектів. Зареєстровано понад 2 тисячі проектів на суму 19,4 млрд грн.

Як повідомив з цього приводу міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, у наступному році розпочнеться реалізація 5 проектів з модернізації галузі на суму понад 15 млрд грн.

“Це проекти Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Північної екологічної фінансової корпорації. Надалі співпраця з міжнародними фінансовими та донорськими організаціями буде розширюватись”, – сказав міністр.

Він уточнив, що в 2014 році планується запровадити проект Світового банку “Розвиток міської інфраструктури-2” (водопостачання, водовідведення та тверді побутові відходи) на суму 300 млн доларів США. До участі в проекті відібрані 8 міст: Харків, Коломия, Житомир, Краматорськ, Донецьк, Кіровоград, Київ, Тернопіль. Цей же проект за напрямком підвищення енергоефективності у сфері центрального теплопостачання в Україні передбачає залучення 350 млн доларів США. До участі відібрано 7 міст. Реалізація проекту розрахована на 5 років.

За словами Геннадія Темника, планується до впровадження в 2014-2020 роках і проект Європейського інвестиційного банку на 800 млн євро “Покращення муніципальної інфраструктури України” (водопостачання, водовідведення, теплопостачання, енергоефективність громадських будівель, тверді побутові відходи, вуличне освітлення). Відбір міст до участі в цьому проекті поки не проведено.

Також з наступного року планується впроваджувати проект ЄБРР “Модернізація теплопостачання в Донецькій області” (водопостачання та водовідведення). ЄБРР має намір виділити на втілення проекту 31 млн євро 15 містам Донецької області.

Тернопільські реалії – громадську раду при обласній державній адміністрації спробували захопити “громадські” рейдери?

Українець пояснив, чому убив мусульманина у Бірмінгемі