Українець пояснив, чому убив мусульманина у Бірмінгемі

Поділитися

Український студент Павло Лапшин зізнався у вбивстві 82-річного мусульманина Мохамеда Саліма з Бірмінгема 29 квітня і пояснив, що убив його, бо той “не білий”, передає УНН з посиланням на ВВС.

Також український спудей зізнався, що саме він організував вибухи поблизу мечетей у Волсолі, Тіптоні та Вулверхемптоні у червні та липні.

За словами аспіранта з Дніпропетровська, мотивами злочинів стала расова ненависть.

Після свого першого арешту за підозрою в організації вибухів П.Лапшин сказав, що “він мав намір збільшити кількість конфліктів на расовому ґрунті”, а на запитання, чому він вибрав своєю ціллю саме мечеті, студент відповів: “Бо вони (мусульмани- ред.) не білі, а я — білий”.

Нагадаємо, 25-річного українця Павла Лапшина було затримано 18 липня в межах розслідування вибухів поблизу мечетей у містах Волсолл і Тіптон, яке проводив підрозділ поліції Західного Мідлендса з питань боротьби з тероризмом. Йому було висунуто звинувачення у вбивстві з терористичних міркувань бірмінгемського пенсіонера Мохаммеда Саліма.

Павло Лапшин, студент із Дніпропетровська, приїхав до Великобританії на виробниче стажування в квітні.

Як повідомляв УНН, під час попередніх слухань у Центральному кримінальному суді Великої Британії Олд-Бейлі призначив перше засідання із розгляду справи Павла Лапшина по суті на 14 січня 2014 року.

На цьому засіданні було визначено процедуру розгляду справи Лапшина, якого звинувачують у вбивстві, у незаконних діях з вибуховими речовинами та підготовці акцій тероризму. З огляду на серйозність звинувачень, висунутих проти Павла Лапшина, суд вирішив обрати ув’язнення як запобіжний захід до розгляду його справи у суді. Адвокат Лапшина навіть не просив у суду якогось іншого запобіжного заходу.

Попередні слухання справи Павла Лапшина тривало трохи більше за півгодини. Сам він перебував на відеозвяку із в’язниці підвищеної безпеки Беллмарш. Під час засідання його просили лише підтвердити, що він розуміє, про що йдеться на суді, і підтвердити своє імя. Всі судові процедури перекладалися для підсудного російською мовою.

Заслухавши подання обвинувача Луїса Грея і адковата Йєна Спід, суддя Свінні призначив дату початку суду над Лапшиним на 14 січня. До кінця серпня обвинувачення має час для того, щоб підготувати докази для представлення справи у суді.

21 жовтня мають відбутися попередні слухання справи по суті і де звинувачений зможе визнати чи відхилити свою провину. На цьому ж засіданні вперше мають бути подані докази обвинувачення.

У 2014 році в Тернополі стартує реалізація проекту з модернізації ЖКГ

Батько вбив та закопав на смітнику свого 2-річного сина