У чвертьфіналі Кубка України зіграють 4 клуби прем’єр-ліги, по 2 з першої і другої ліг

Поділитися

У 3-х поєдинках 1/8 фіналу Кубка України з футболу команди з нижчих ліг вибили з турніру старших за класом, передає УНН з посиланням на прес-службу ФФУ.

“Десна” втретє у своїй історії дісталась 1/8 фіналу Кубка України і нарешті подолала цей етап. Чернігівці та запорізький “Металург” обмінялись голами у додатковий час. Роман Мачуленко ударом здалеку вивів господарів вперед, на що згодом приїжджа команда відповіла м’ячем Юрія Штурка після індивідуального проходу. Доля матчу вирішилась у післяматчових пенальті. З 10-ти ударів 9 були влучними, і тільки запоріжець Адольф Тейку спрямував м’яч у стійку.
За аналогічним сценарієм розвивались події у Тернополі. Тільки тут місцевий однойменний клуб та “Ворскла” обмінялись голами з гри в основні 90 хвилин. За господарів відзначився Віталій Богданов, а нападник полтавчан Адіс Яховіч все звів до нічийного рахунку. Після додаткового часу у серії 11-метрових тернополянам вистачило 3 точних ударів з 3-х, оскільки гості відповіли тільки одним голом, а Вадим Сапай, Павло Ребенок та Яховіч забити Миколі Плетеницькому не зуміли.
Напружено розвивались події і у Черкасах, де 90 хвилин основного часу також не вистачило для виявлення переможця. Але “Славутич” встиг вирвати перемогу в компенсований час. Причому гол гості з Краматорська забили самі собі. До цього гравець “Авангарда” Платон Свиридов не реалізував пенальті, а вся краматорська команда не скористалася чисельною перевагою після вилучення Олександра Обревка.
“Металіст” у центральному поєдинку ігрового дня виявився вдруге за кілька днів сильнішим від “Карпат” – тепер у гостях. Знову харків’яни повели у рахунку після дальньої спроби Алехандро Гомеза. А Родріго Молєдо забивав другий м’яч практично в порожні ворота – у Львові 0:2.
Київські динамівці легко пройшли друголіговий “Шахтар” зі Свердловська, перемігши на виїзді 4:0
Матч в Одесі між “Чорноморцем” і “Дніпром”  не відбувся через неприбуття гостей. Його доля вирішуватиметься КДК ФФУ.

Нагадаємо, напередодні “Шахтар” обіграв “Миколаїв” на його полі – 3:0, а тернопільській “Ниві” буде зараховано технічну перемогу 3:0 у зв’язку з неприїздом на матч київського “Арсеналу”.
Загалом у чвертьфіналі Кубка України візьмуть участь 4 клуби Прем’єр-ліги, 2 − Першої та 2 − Другої ліг. Про дату жеребкування наступного раунду змагань буде повідомлено пізніше.

Зрадливого чоловіка можна визначити по голосу

Річні зарплати Анатолія Тимощука і Андрія Вороніна становлять три мільйони євро