У тернопільському медичному університеті немає медпункту?!

Поділитися

До редакції тернопільської інтернет-газети “ПРО ВСЕ” звернулись студенти місцевого медичного університету. Першокурсники шоковані низьким рівнем викладання у вузі, застарілим обладнання і найбільше – хамською поведінкою викладачів.

– Таке враження, що ми якісь прокажені,- розповіли студенти журналісту “ПРО ВСЕ” на правах анонімності. Чимало наших друзів вже мають намір перевестися з цього медичного закладу до Івано-Франківська, Львова чи куди далі лиш би не тратити даремно часу.

Все навчання студентів зводиться до… банального заробляння грошей викладачами. Навіть за незначне запізнення на лекцію, викладачі ставлять “енку”, щоб потім студент платив сто гривень за відробляння. Це ще можна зрозуміти, якщо відбувається семінарське заняття, де дають оцінку  знанням студентів, але платити за те, що не хотів слухати ніяку лекцію нульового лектора -то вже занадто!

-Це якесь дике середньовіччя,- кажуть спудеї-медики. Всі підручники є в інтернеті. А от викладання більшості лекцій бажає кращого.

Виявляється, відвідувати заняття в медичному університеті не так вже й безпечно. Нещодавно на першокурсницю одного з факультетів упала… тумбочка. Стара радянська шафка була настільки важкою, що студентка не могла самостійно вибратися з під неї. Лише з допомогою кількох студентів її вдалося відсунути в сторону. А далі майбутніх медиків ситуація ще більше шокувала: виявилось, що в навчальному корпусі, де проводяться заняття не має… медичного пункту. Де взяти елементарні нашатирний спирт чи бинт – невідомо. Мусіли студенти-медики викликати швидку допомогу. Лікарі, які приїхали на виклик, також не мали ліків. Кілька днів про цю історію в Тернопільському медичному університеті переповідають студенти, які і сміються з нещасного вузу і водночас себе жаліють, що ввели себе в оману і поступили вчитися у такий заклад.

На Тернопільщину новий голова СБУ призначений з одеського “кашлю”

Через недбалість службовця державі заподіяно збитки на суму понад 400 тисяч гривень